The Expanse: Novi trailer najavljuje rat protiv Zemlje u trećoj sezoni (VIDEO)

Jedna od uzbudljivijih znanstveno-fantastičnih serija koje trenutno kruže malim ekranima je svakako Syfyjev The Expanse. Sve popularnija serija o budućnosti, gdje utopijski i distopijski elementi pokušavaju jedni druge istisnuti na margine, iako se čini kako ovi drugi ipak prevladavaju, te serija koju su neki okarakterizirali i kao “Igru prijestolja u svemiru“, dobila je svoju video najavu koja otvara mnoga pitanja i nabrijava iščekivanje fanova. Nakon blažeg teasera prošlog mjeseca, Syfy je objavio napeti trailer koji obećava iznimno napetu novu sezonu. Treći nastavak Expansea donijet će nove oblike i smjerove sve oštrijih konflikata između pojedinih svemirskih vojno-političkih sustava, dok se, izgleda, očekuje pravi otvoreni rat protiv Zemlje.

>> Fanovi odlučili: Ovo je najgori trenutak sedme sezone Igre prijestolja

Nakon raznoraznih spletki, zapetljanih odnosa, neočekivanih obrata i širih političkih komplikacija i interesa, bit će zanimljivo vidjeti kako će se protagonisti snaći u nadolazećim epizodama. Izgledno je to da će se pojedini likovi morati nositi s reperkusijama vlastitih poteza i aktivnosti iz prošlosti. U tom bi pogledu, barem za skupinu glavnih likova, rat mogao odigrati važnu ulogu i homogenizirati ekipu. Trailer ukazuje i na velike svemirske bitke, što potvrđuje kvalitetu produkcije ove serije koja se baš i ne može pohvaliti velikim budžetom. Skromnim sredstvima, producenti su uspjeli realizirati vrhunski projekt. Ipak, količina akcije, efekata i odlične produkcije nisu jedini razlozi koji privlače sve više fanova. Naglasak će, izgleda, i u trećoj sezoni biti upravo na tom specifičnom segmentu serije.

Naime, specifičnost ove serije su dubinski uvidi koje ona daje ulazeći u individualne priče pojedinih likova. Kompleksnost individualnih priča razvija se postepeno u još kompleksnijem narativu koji obuhvaća mnogostrukost i razgranatost koloniziranog Sunčevog sustava. Trailer nagovještava nastavak koji će i dalje dubinski ulaziti u individualne problematike, smještajući ih u širi kontekst svemirskih odnosa snaga: upravo će u takvim okvirima, akcije pojedinih likova dobiti svoje značenje i nesumnjivo izazvati zanimljive posljedice u političkom i vojnom smislu. Nove epizode stižu kroz nešto manje od mjesec dana: kako se razvijaju odnosi i napetosti u koloniziranom svemiru budućnosti, moći ćemo saznati 11. travnja.

>> Legion: Stigao prvi službeni trailer druge sezone (VIDEO)

Komentiraj

Komentara