The Gentlemen: Novi film Guya Ritchieja napokon na velikim ekranima

Trenutak koji smo svi nestrpljivo čekali. Guy Ritchie je najavio još jedan britanski gangsterski film koji po čistoj logici mora biti dobar, ipak je Guy Ritchie u pitanju. Znamo ga po filmovima Lock, Stock and Two Smoking Barrels i fenomenalnom Snatchu, ali i po franšizi Sherlock Holmes s Robertom Downeyjem Jr. i Judeom Lawom.

Neki njegovi fanovi i nisu bili pretjerano oduševljeni filmovima King Arthur: Legend of the Sword i novom verzijom Aladdina, ali Ritchie se ovaj put vratio svojim korijenima. I jako smo sretni što je to napravio. Jako.

O ČEMU SE RADI?

The Gentlemen ili po naški, Gospoda, film je o američkom gangsteru Mickeyju Pearsonu u Britaniji, kojeg glumi Matthew McConaughey i njegovom biznisu proizvodnje i prodaje marihuane koji on želi prodati kako bi otišao u mirovinu. Zaplet uvodi Fletcher kojeg glumi Hugh Grant, novinar i pisac scenarija koji nekako zna sve što se događa, kome Mickey želi prodati svoj biznis i pod kojim uvjetima.

Mickeyeva desna ruka Raymond, u izvedbi Charlieja Hunnama, sluša što sve Fletcher zna i što želi zauzvrat za čuvanje informacija od novinara koji će objaviti tu vijest i okaljati Mickeyjev ugled. Naravno, to ne bi bio Ritchiejev film da nema droge, oružja, podosta krvi, ubojstava i mali milijun zapleta radnje. Ako mislite da ste taman shvatili poantu i da sad razumijete što se događa, varate se.

>> Awkwafina: nova zvijezda Hollywooda?

ŠTO KAŽU GOSPODA KRITIČARI? (A MI SE S NJIMA NE SLAŽEMO)

Neki kritičari smatraju da je ovo jedan od najgorih filmova koje je Guy Ritchie dosad snimio, okrivljujući usputni rasizam u humoru, konstantno psovanje i stereotipan odabir likova i glumaca. Sve što je prikazao u ovom filmu je prikazao i u prethodna dva sa sličnom tematikom. Što su oni očekivali od filma koji ima rang R vjerojatno nije jasno ni njima samima. Istina je da je u nekim trenutcima stereotip likova iskorišten kako bi se stvorila humoristična situacija te kome takve tehnike smetaju, ne bi trebao uopće gledati ovakvu vrstu filmova. „Gospoda“ ovog filma su sve samo ne to.

>> Kontroverzni Oscari i ove godine

Komentiraj

Komentara