The Haunting of Bly Manor: Napokon dolazi nova priča poznate horor serije (TRAILER)

Nakon iznimno uspješne prve antologijske priče The Haunting of Hill House, na Netflix uskoro dolazi druga sezona njihove uspješne original horor serije. Poznato je da će ovo biti u potpunosti nova priča, u novoj kući i s novim likovima, iako će se neki glumci ponovno pojaviti. U nastavku vam donosimo sve što znamo o novoj sezoni pod nazivom The Haunting of Bly Manor.

Lutke i demoni

Iako nam objavljeni trailer ne govori previše o samoj radnji, poznato je da će se ona vrtjeti oko mlade guvernante (slično kao dadilja, samo što je fokusirana na podučavanje djece, a ne na brigu o njihovim fizičkim potrebama), koju je muškarac unajmio da čuva njegovu nećakinju i nećaka u obiteljskoj seoskoj kući nakon što padnu pod njegovu skrb.

Naravno, kako to ide u hororima, došavši na imanje Bly, ona počinje viđati ukazanja koja nastavljaju progoniti prostor kuće, a po traileru ćemo tu vidjeti i lutke koje se kreću te užasavajuće zvukove demona. Dok je prva priča bila bazirana na istoimenom romanu Shirley Jackson, drugu priču je Mike Flanagan (The Hunting of Hill House, Doktor Sleep, Ouija) adaptirao prema horor noveli The Turn of the Screw, američko-britanskog pisca Henryja Jamesa.

Netflixov odgovor Američkoj horor priči

Kao što je prethodno navedeno, ova serija se odlučila na format antologije. Odnosno, svaka će sezona imati vlastiti priču i naraciju, bez povezanosti s drugim sezonama. Međutim, koristit će iste glumce u novim ulogama.

Tako će se u The Haunting of Bly Manor ponovno pojaviti Victoria Pedretti (You), koja je u prvom nastavku glumila Nell Crain, Oliver Jackson-Cohen (Nevidljivi čovjek) koji je bio Luke Crain, Kate Siegel (Geraldova igra) i Henry Thomas (E.T.) kao Theodora i mladi Hugh Crain.

Neki tvrde da je ova odluka o snimanju novih drugačijih sezona direktan odgovor poznatoj antološkoj seriji Američka horor priča. Može li ju nadmašiti, to ćemo još vidjeti.

Nova horor priča The Haunting of Bly Manor izlazi na Netflixu 9. listopada, a u međuvremenu pogledajte trailer u nastavku.

Ivana Krmpotić

>> Prisjetite se kultnih likova koji su stvarali filmsku kulturu

Komentiraj

Komentara