The Last of Us: Serija koja će srušiti Žive mrtvace?

Prošli je tjedan službeno potvrđeno da je u izradi nova TV serija bazirana na popularnoj video igrici The Last of Us. Iako se prvotno planiralo napraviti film, HBO se ipak odlučio na format TV serije, kako ne bi izostavio bitne djelove same igrice i time razočarao njene fanove.

Što je trenutno poznato?

Iako je serija još uvijek u razvoju i formiranju, poznato je da će dvojac scenarista činiti sami tvorac igrice Neil Druckmann (The Last of Us, Uncharted) i tvorac uspješnog Chernobyla Craig Mazin. Ova kombinacija bi mogla biti točka budućeg uspjeha serije, uzevši u obzir da u njoj sudjeluju i tvorac same igrice kao i tvorac jednog od najuspješnijih projekata HBO-a.

Prema prvim predviđanjima, serija će pratiti događaje iz originalne video igrice, dok će potencijalno neki djelovi prikazati i događaje iz The Last of Us 2, kojoj je službeni datum objavljivanja 29. svibnja 2020.

Glumačka postava

Trenutno je potvrđeno šest likova iz video igrice: Joel, Ellie, Riley, Tess, Marlene i Maria. Iako još nema službenih potvrda koji će ih glumci predstavljati na malim ekranima, internetom kruže informacije da je HBO u pregovorima s Maisie Williams (Igra prijestolja) za ulogu Ellie, dok u ulozi Joela mnogi žele vidjeti Hugha Jackmana.

Maisie Williams (Igra prijestolja) mogla bi glumiti u novom HBO projektu

Prva prava konkurencija Živim mrtvacima

Od prvog emitiranja 2010. godine, Živi mrtvaci nisu imali pravu konkurenciju  u obliku serije sa zombi tematikom. Bilo je tu prolaznih pokušaja, kao što su  Netflixov Black Summer i spinoff Fear the Walking Dead pa i onih odličnih, kao što je korejska Netflix serija Kingdom, ali u pravilu nije bilo nijedne koja bi dostigla uspjeh Živih mrtvaca. The Last of Us bi mogla biti ta, sudeći prema kombinaciji scenarista i producenata, ali i potencijalnih glumaca, redatelja, skladatelja, itd.

Pošto je projekt tek  u fazi planiranja, datum objave još nije poznat. Međutim, predviđa se da će nova platforma HBO Max objaviti seriju krajem 2021. ili početkom 2022. godine.

Piše Ivana Krmpotić

 >> Tko je ubojica: Supruga, sobarica ili svećenik?  Britanski detektivi na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara