The Librarians: Nakon otkazivanja na TNT-u, producenti traže novi dom za Knjižničare

Na žalost fanova, TNT je odlučio prekinuti produkciju i emitiranje popularne i simpatične serije The Librarians  (Knjižničari) nakon završetka četvrte sezone. Objavio je to na svom Twitter profilu izvršni producent Dean Devlin. Budući da je riječ o specifičnoj seriji koja svojim mnogim posebnostima privlači publiku svih uzrasta, bila bi prava šteta kada bi simpatični Knjižničari ostali bez TV krova nad glavom. Na tom tragu, Devlin je odmah poručio fanovima kako momentalno kreće u potragu za solucijom i novom mrežom koja bi pristala na ekranizaciju nastavaka serije.

>> Sve je spremno za povratak Buffy: Čeka se odluka Jossa Whedona

Vijest je, naravno, izazvala tugu fanova, ali je Devlinova ambicioznost i volja za nastavkom izazvala i veliki broj komentara i reakcija putem kojih fanovi podržavaju njegov pothvat. Istog je dana Devlin odlučio malo konkretnije ispitati teren i fanove pitao bi li se oni svojevoljno pretplatili na novi streaming kanal koji bi eventualno prigrlio Knjižničare, kako bi mogli nastaviti pratiti ovu seriju. Reakcije su pak bile podijeljene, a iako je bilo onih koji su nedvojbeno potvrdno odgovorili, moglo bi se reći da je većina negativno odgovorila na upit, naglašavajući kako si ne mogu priuštiti dodatne pretplate na nove streaming platforme, što je – s obzirom na aktualnu ekonomsku situaciju većine – sasvim logično. Stoga bi Devlin trebao ciljati na veće mreže na koje je većina sadašnjih fanova već i pretplaćena.

Hoće li knjižničari uspjeti pronaći novi dom?

The Librarians, serija o knjižničarkama i knjižničarima koji čuvaju i štite svijet mističnih, antičkih blaga i magičnih, drevnih artefakata od onih koji ih žele zloupotrijebiti, prikazivala se na TNT-u od 2014. godine. Kombinacija zabavne avanture, akcije i zdravoga humora, uz odlične glumačke izvedbe i edukativne momente, privukla je i mlade i stare gledatelje. Heterogena publika razočarana je otkazivanjem ove serije, te društvenim mrežama kolaju komentari podrške Devlinu i producentskoj ekipi. Moglo bi se reći da je, srećom, četvrta sezona završila zaokruženijim krajem, te nije ostavila za sobom nekakav nerješivi cliffhanger. Svejedno, upravo je takav završetak ostavio mnogo mogućnosti i prostora za petu sezonu, kojoj se fanovi toplo nadaju, kao što se nadaju i uspješnoj Devlinovoj potrazi za novim domom za simpatičnu knjižničarsku ekipu.

>> 5 razloga za bingeanje Plemena (The Tribe)

Komentiraj

Komentara