After a public meltdown and a wholesale staff defection, Will McAvoy (Jeff Daniels) decides to take a different approach with his nightly news show.

The Looming Tower: Nova drama o 11. rujnu, Jeff Daniels u glavnoj ulozi

Hulu nastavlja sa svojom iznimno produktivnom fazom i najavljuje novu dramsku seriju The Looming Tower, koja će tematizirati tragične događaje koji su pogodili New York 11. rujna 2001. godine. U središtu akcije bit će šef njujorške FBI-jeve protuterorističke jedinice John O’Neill, kojeg će odigrati vrhunski glumac Jeff Daniels, nastavljajući tako niz zanimljivih uloga u svojoj karijeri. Danielsov je lik veteran FBI-a, tvrdoglav i odlučan agent koji je uvjeren da je SAD meta terorističkih napada Al-Kaide, ali je isfrustriran zbog antagonističkih i kompetitivnih odnosa između FBI-a i CIA-e, između kojih nedostaje volje za suradnjom kako bi se poduzele preventivne mjere po pitanju terorističkih napada.

>> BETTER CALL SAUL 3: U NOVOM SERIJSKOM TRAILERU – NOVO POZNATO LICE! (VIDEO)

Daniels kao Will McAvoy

Za Danielsa, ova je uloga još jedna epizoda bogate i produktivne karijere, tijekom koje je podjednako briljirao kako u filmskim, tako i u serijskim nastupima. Riječ je o žanrovski svestranom glumcu, koji je odigrao odlične uloge u najrazličitijim djelima. Tako ga dobro pamtimo kao Harryja iz filma Glup i gluplji, kao Johna Scullyja iz biografskog filma Steve Jobs, te kao Willa McAvoyja iz genijalne serije The Newsroom, zbog koje je bio nagrađen prestižnim Emmyjem u kategoriji najboljeg glavnog glumca. Bit će itekako zanimljivo vidjeti Danielsa u ulozi nabrijanog FBI-evca, koji osim discipliniranog života agenta, vodi i razvratni privatni život.

9/11

The Looming Tower je serijska adaptacija nagrađivanog romana Lawrencea Wrighta, koji je pisao o postupnom razvoju prijetnje Bin Ladena i Al-Kaide te o tome kako je rivalstvo CIA-e i FBI-a otvorilo prostor za teroristički napad 11. rujna. Adaptaciju i izvršnu produkciju odradit će Dan Futterman, dok će redateljsku palicu preuzeti dobitnik Oscara i Emmyja Alex Gibney, poznati američki dokumentarist. O mogućem datumu izlaska serije još nema konkretnih informacija. Ono što je sigurno, jest to da će serija imati sveukupno deset epizoda, a izaći će na platformi Hulu.

>> 12 OSCAROVSKIH KLASIKA NA PICKBOXU

Komentiraj

Komentara