The Rain: Drugi trailer najavljuje brutalnu i jezivu post-apokaliptičnu dramu (VIDEO)

Prije otprilike mjesec dana, kada je Netflix objavio prvi trailer najavivši nadolazeću post-apokaliptičnu dramu The Rain, bilo je sasvim razvidno da je ovdje riječ o budućoj hit seriji. I to ne samo u smislu privlačenja ogromne količine gledateljstva, što pojam hita podrazumijeva a što će nesumnjivo biti jedan od efekata ove serije. Prema dostupnom materijalu, čini se da će pored kvantitativnog aspekta, ova serija obilovati i kvalitetnim sadržajem. Novi je trailer vizualno produbio ono što možemo očekivati od ove serije, otkrivši i dodatno potvrdivši da The Rain nije ”samo” post-apokaliptična serija, već mnogo više od toga.

>> Tvorci Westworlda otkrili svoj novi projekt: Distopijska serija o Americi koju oblikuje tehnologija

Dobrodošli!

Početak trailera daje kratak uvod u priču, skicira kaotičan slijed događaja koji će pogoditi Skandivaniju i ostaviti čitavu zemlju u stanju opustošenog teritorija. U središtu radnje su mladi brat i mlada sestra, koji nekoliko godina nakon što je smrtonosna kiša pokosila gotovo čitavu populaciju Skandinavije, izlaze iz svog bunkera i započinju potragu za preživjelima. Nakon što susretnu grupicu preživjelih, kreće onaj dramatičniji dio serije, koji istražuje međuljudske odnose, njihove napetosti, neodređenosti i dinamiku u kontekstu potpune nesigurnosti, neizvjesnosti i jezive, hladne atmosfere. Kako bi cjelokupna situacija bila još gora, s neba konstantno prijete tamni oblaci koji nose smrtonosni virus u kapima kiše.

>> 5 razloga zašto gledati AMC-jevu seriju Into the Badlands

Priča o brutalnoj kiši donosi i jedan interesantan pristup ovom žanru: pored analize međuljudskih odnosa i vizualno atraktivnih ali neugodnih jezivih scena, pratit ćemo par mladih ljudi koji su dobar dio svog odrastanja proveli izolirani u bunkeru. Pratit ćemo tako njihovo ponovno otkrivanje svijeta, proces koji će se odvijati u nezavidnim uvjetima post-apokaliptičnog skandinavskog scenarija gdje je samo flora, barem na prvi pogled, netaknuta destruktivnom kišom. The Rain je originalna danska serija, kojom Netflix nastavlja svoju uspješnu ekspanziju i internacionalizaciju sadržaja nakon njemačkih serija The Dark i genijalne Babylon Berlin. Na male ekrane donosi specifičan sklop post-apokalipse, horora, psiho-drame, akcije, misterija i jezive drame, a stiže uskoro. Prognoza je ovog puta poprilično jasna i precizna: opaka će kiša padati 4. svibnja!

>> Tvorac Živih mrtvaca o finalu osme i konceptu devete sezone: ”Bit će to gotovo pa i nova serija”

Komentiraj

Komentara