The Terror: AMC-ova prva antologijska serija dobila drugu sezonu

Seriju “The Terror” izvršnog producenta Ridleyja Scotta potpisuje AMC Studios uz Scott Free, Emjag Productions i Entertainment 360 produkcijske kompanije

AMC, najpopularniji američki filmski kanal, najavio je snimanje druge sezone popularne serijske antologije The Terror. Snimanje druge sezone počeo je u Vancouveru, a nastavak priče odvijat će se za vrijeme Drugog svjetskog rata stavljajući fokus radnje na neobične događaje koji će ugroziti japansko-američku zajednicu u Južnoj Kaliforniji i od nje napraviti logor za rat na Pacifiku. Drugu sezonu serije The Terror: Infamy zajedno su stvorili i koproducirali Alexander Woo (True Blood) i Max Borenstein (Kong: Skull Island, Godzilla). Premijera nove sezone od 10 epizoda najavljena je za 2019. godinu i bit će prikazana ekskluzivno na AMC kanalu.

“Iako sam poznat kao vizualni redatelj, mislim da je najteža stvar u kreiranju serijskih i filmskih ostvarenja pisana riječ. Riječi su iznimno važne jer omogućavaju glumcima da se pokažu u najboljem svjetlu”, rekao je Scott. “To je ono što me je kupilo u seriji ‘The Terror’. Razgovori ispod palube na večeri s posadom, časnicima. Mislio sam, ajme, ovo je posebno. Svi su ovi ljudi posebni. Ovo će biti sjajno. I bilo je. Vjerujem u ekipu koja radi na ovom projektu. Apsolutno sam siguran da će i nastavak ovog antologijskog serijala oduševiti publiku širom svijeta.”*

“Poznavateljima povijesti i ovog žanra jasno je da je istina uvijek strašnija od fikcije”, izjavio je Borenstein.“Nova sezona serije ‘The Terror’ prikazat će jedan od najmračnijih, najstrašnijih  trenutaka iz povijesti američke nacije. Japansko-američki logo mrlja je na savjesti nacije, i to takva da još postoji njezin utjecaj na aktualna zbivanja u svijetu. Jako sam sretan što nam AMC pruža šansu da iskoristimo tu tamu kao inspiraciju za ono što se nadam da će biti još jedna upečatljiva, zastrašujuća televizijska sezona.”

Prvu sezonu serije inspirirala je istinita priča o ekspediciji kraljevske mornarice 1847. godine čiji je cilj bilo otkrivanje Sjeverozapadnog prolaza. Priča o zaleđenoj, izoliranoj posadi, zarobljenoj na drugom kraju svijeta izazvala je veliko zanimanje gledatelja. Zahvaljujući tomu, “The Terror” rangiran je kao druga najpopularnija nova serija na kabelskoj televiziji i našao se među top deset gledanih programa na reklamno poduprtoj kabelskoj televiziji u SAD-u. Ni kritičari nisu štedjeli riječi hvale, pa ju je tako Vulture opisao kao “zastrašujuću noćnu moru iz 19. stoljeća”, Daily Beast komentirao je: “Nevjerojatno. Najstrašnija nova serija na TV-u.” Iz TV Insidera okarakterizirali su je kao “književnu i filozofsku, ali i šokantnu i iznimno zastrašujuću.”

Komentiraj

Komentara