The Witcher: Napisana pilot epizoda budućeg fantasy giganta

Serija koju mnogi nazivaju nasljednicom Igre prijestolja polako dobiva svoj oblik i sadržaj. Upravo se oko potonjeg u posljednje vrijeme podigla bura glasina, entuzijazma i iščekivanja. Naime, showrunnerica, scenaristica i izvršna producentica nadolazeće Netflixove serije The Witcher je putem svog Twitter profila razveselila mnogobrojne fanove ove fantasy sage: Lauren S. Hissrich je javnosti otkrila kako je pilot epizoda serijske adaptacije istoimenog ciklusa knjiga napisana i čeka eventualne dodatne komentare i prijedloge drugih članova producentskog tima. Budući da je serijska verzija Witchera najavljena ne baš tako davno, napisana pilot epizoda sugerira da se na razvoju ovog obećavajućeg projekta, na radost mnogih fanova, radi punom parom.

>> Jessica Jones – trailer druge sezone (VIDEO)

Netflixov projekt nije prva adaptacija ovog naslova. The Witcher je globalnu popularnost i kultni status stekao adaptacijom knjiga u svijetu videoigara. Preciznije, riječ je o tri naslova, od kojih se onaj posljednji iz 2015. godine smatra jednom od najboljih igara svih vremena. Zanimljivo je to što će se veći dio Netflixove serije bazirati na knjigama, dok će se sam glavni lik, Geralt od Rivije, graditi po uzoru na lika iz videoigara. Nit priče prati upravo Geralta, a izbor producenata i scenaristice da serijskoga glavnog lika oblikuju prema onom iz igre, a ne prema Geraltu iz knjiga, čini se logičnim, imajući na umu značenje i položaj kojega Geralt iz videoigara ima u pop-kulturnom imaginariju mlađih generacija. Kombinacija bi stoga trebala zadovoljiti i čitalačku i gejmersku stranu publike, te unaprijed smanjiti rizike iskrivljenih interpretacija ili suviše proizvoljnog prilagođavanja sage serijskom formatu.

>> 7 videoigara koje bi bile odlične serije

Konkretniji detalji oko razvoja ovog projekta se jako dobro skrivaju od očiju javnosti. Nisu poznati glumci i glumice koje će ući u Witcherov svijet, kao što nije poznat vremenski okvir izlaska serije. No, brzina razvoja i zaokruživanje pilot epizode sugerira da producentskoj ekipi neće biti potrebno mnogo vremena da skice i ideje pretvore u novi pop-kulturni, serijski hit. Pritom, na umu treba imati još dvije stvari. Prvo, Igra prijestolja, koja dominira fantasy univerzumom, ide prema svom završetku. To će Witcheru otvoriti globalnu scenu i reflektore fantasy publike preusmjeriti prema Geraltu. Drugo, Amazonova adaptacija Gospodara prstenova donosi još jedan mega naslov koji će privući otprilike istu publiku. No, paralele s filmskom trilogijom su neizbježne. Upravo u tom pogledu, The Witcher će imati mnogo više samostalnijeg prostora i mogućnosti da izraste u originalnu fantasy sagu i nastavi ono što su videoigre i knjige započele u drugim medijima. Nastavljamo budnim okom pratiti novosti oko ovog Netflixovog projekta ili, bolje rečeno, oko ove tempirane serijske bombe.

>> Maisie Williams: GoT neće snimati više različitih završetaka

Komentiraj

Komentara