The Witcher: Netflix otkrio izgled Geralta iz Rivije, snimanje serije u tijeku (VIDEO)

Još od pojave GoT-a, nijedna se fantasy serija nije očekivala kao što se očekuje dolazak Witchera. Kultni naslov iz svijeta fantasy literature i gejmerskog RPG univerzuma, nadolazeći je serijski hit koji se trenutno nalazi u fazi pripreme. Nakon selekcije glumica i glumaca, scoutinga i odabira lokacija, kao i posljednjih konzultacija s piscem Andrzejem Sapkowskim, započelo je snimanje prve sezone.

>> The Witcher: Službeno objavljena postava glumačke ekipe

Geralt se priprema za male ekrane

 Netflix i kreatorica serije Lauren Schmidt grade jednu, sudeći po najavama, bogatu seriju koju će predvoditi ne toliko poznate glumice i glumci, seriju koja je već i samom najavom o postojanju ideje o ekranizaciji Witchera privukla veliku pažnju ogromnog broja ljudi. Glavno lice serije bit će Henry Cavill, koji će tumačiti glavnog lika – Geralta iz Rivije. Oblikovanje ovog lika bit će najzahtjevniji i najosjetljiviji pothvat Netflixa i Schmidt, budući da je riječ o jednoj od ikona književno-gejmerskog fantasy miljea. Netflix je priredio pravo iznenađenje i odlučio publici približiti seriju, koja je još uvijek u povojima, objavom videa koji po prvi put prikazuje kako će Geralt/Cavill izgledati.

Gejmeri koji se nisu susreli s knjigama, odmah će primijetiti određene – što izraženije, što suptilnije – razlike između serijskog Geralta i Geralta iz video igara. No, čitatelji će u Cavillovom Geraltu pronaći mnogo više sličnosti s Geraltom iz knjiga, nego što je to slučaj s protagonistom RPG-a. Prema tome, čini se da će se serija gotovo u potpunosti bazirati na originalnom, književnom predlošku i slijediti ideju i viziju Andrzeja Sapkowsog. To je u konačnici dobro za samog Witchera, a dobro je i za publiku, budući da se veliki dio nje nije susreo s video igrama, dok će na ovaj način dobiti djelo koje pokušava što vjernije vizualizirati knjige, što bi posljedično gledatelje moglo potaknuti na čitanje istih. No, za čitanje ima sasvim dovoljno vremena već sada: serija bi trebala izaći tijekom 2019. godine.

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Komentiraj

Komentara