Tjedni pregled kratkih vijesti: Alien serija, True Detective, Iron Fist, South Park vs Simpsoni, Ridley Scott…

Po običaju, novi tjedan započinjemo pogledom unatrag. Prva vijest koja nam je zapela za oko, bila je ona o mogućem preobražaju filmskog klasika u – seriju.

>> Kondor (2018.): Sve što morate znati o novoj špijunskoj triler seriji

Povratak Aliena?

Alien

…bi uskoro mogao doživjeti još jedno izdanje. Ovog puta, trebao bi se pojaviti u svijetu serija. 2019. godine će Alien franšiza proslaviti svoju 40. godišnjicu, a prema spekulacijama koje kruže medijima, projekt je navodno u ozbiljnim fazama razvoja. Nisu poznate specifikacije naručitelja, odnosno kompanije koja je ovu priču pokrenula i nastoji realizirati ovaj intrigantni projekt; navodi se da je riječ o streaming kompaniji, a takvih, znamo, ima mnogo.

True Detective

Na terenu postojećih serija, pogledi su upereni prema nadolazećoj, trećoj sezoni serije True Detective. Znalo se da će nove epizode krenuti s izlaženjem nekad u prvom mjesecu 2019., a sada je HBO potvrdio da će premijera biti 13. siječnja. Publika s nestrpljenjem iščekuje novu sezonu, čiju će vodeću ulogu zauzeti oskarovac Mahershala Ali, od kojega se, u ovoj seriji, očekuje mnogo. Fanovi su nabrijani već neko vrijeme. Moraju se strpiti još dva i pol mjeseca.

Iron Fist

Otkazan je Iron Fist! Naime, Netflix je odlučio poduzeti odlučnu i, kako bi se reklo, nepopularnu mjeru ukidanja jednog svog naslova. Iron Fist je tako završio svoj kratki put na ovom streaming servisu, i to nakon samo mjesec dana od izlaska druge sezone. Kako to obično biva, zagriženi fanovi nisu mirno sjedili i promatrali kako njihov najdraži naslov odlazi, već su pokrenuli peticiju kojom to žele zaustaviti i produžiti život ovoj seriji. Dosadašnja su iskustva ovog tipa pokazala da su fanovi u mnogim slučajevima pobijedili.

>> Kronike iz Narnije: Netflix priprema nove filmske i serijske adaptacije

Novi sci-fi za Scotta

Ridley Scott

Raised by Wolves je naslov novog projekta Ridleyja Scotta. Popularni će redatelj ponovno ući u svijet serija, te nakon Terora pozabaviti se znanstvenom fantastikom, androidima, svemirom i filozofsko-religijskim dilemama nedavno koloniziranog planeta. Navedeni elementi koji čine ovu seriju zvuče intrigantno, a imajući na umu Scottov domet i vještine, bilo bi itekako vrijedno zapisati ovaj naslov i popratiti razvoj projekta u nadolazećim tjednima, mjesecima.

South Park vs Simpsoni

Afera oko Apua i Simpsona se ne stišava, već upravo naprotiv – pojačava se. Ekipa South Parka se u prošlotjednoj epizodi referirala na Simpsone, u kritičkom i negativnom tonu. Naime, u kontekstu epizode, Springfield je postao referenca za mjesto koje prihvaća rasiste, gdje ljudi ne mare za netrpeljivost i mržnju. Pojavio se i #cancelthesimpsons – direktan poziv na gašenje najdugovječnije TV priče. No, je li zbilja tako, jesu li oštri i beskrupulozni satiričari South Parka to i mislili? Rekli bismo – teško, imajući na umu njihov stil i način izvođenja svakojakih performansa koji su, gledajući njihovu povijest, obuhvatili razna pitanja i pojedince. I za njih su mnogi imali, a i danas imaju, samo negativne riječi i želje za brzim gašenjem. Ipak, moguće je da je posrijedi i nešto sasvim drugo. Možda je ekipa South Parka odjednom postala preosjetljiva, možda želi zajahati valove trendova, a možda je to, na koncu, samo satira.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara