Tjedni pregled kratkih vijesti: Deadwood, Breaking Bad, Gospodar prstenova, The Purge, Orange is the New Black…

Prošli je tjedan potresla vijest o filmu koji će proširiti svijet Breaking Bada. Prije no što pređemo na nove informacije u vezi tog projekta, skrenut ćemo pažnju na još jedan, nadolazeći film, koji će nastaviti jednu legendarnu priču.

>> 5 razloga za gledanje opake špijunske triler serije Kondor

Povratak

Deadwood

Još od samog kraja serije, za mnoge itekako preuranjenog, spekuliralo se o mogućem nastavku Deadwooda. Napokon je do toga i došlo: serija se nastavlja u filmskom obliku, što znamo već nekoliko mjeseci, kada je vijest službeno i potvrđena. Popularni je western dobio još jednu službenu potvrdu: snimanje je, napokon, počelo. Da bi stvar bila još bolja i kompletnija, svi se protagonisti serije vraćaju. Datum izlaska filma još nije poznat.

Breaking Bad

Od klasika do klasika. Prije nekoliko dana smo najavili bombu o povratku Breaking Bada. Tvorac serije Gilligan priprema – film. Govori se da bi se dugometražni uradak mogao posvetiti Pinkmanu, ali nije za isključiti širenje originalne priče. Zapravo, teško je išta isključiti ili pak uključiti, budući da su detalji i smjernice filma gotovo u potpunosti nepoznati. Na tom se tragu javio i – Bryan Cranston, nositelj originalne serije. On je, bez mnogo fraziranja, direktno izjavio da bi se bez problema vratio u ulogu, ukoliko bi to od njega tražio Gilligan – ”Apsolutno. On je genije”, reče Cranston.

>> Bomba-vijest, Breaking Bad: U pripremi film, snimanje kreće već krajem mjeseca?

Mladi Aragorn?

Gospodar prstenova

Nastavljamo s još jednim zvučnim naslovom. Amazonova serija, proširenje Tolkienova univerzuma, polako poprima svoje oblike i puteve. Oslonit će se na ostavštinu Gospodara prstenova, iako nije još sasvim jasno kako će se serija zvati i na čemu će se bazirati sadržaj. No, neslužbeno smo nedavno doznali da će se serija fokusirati na mladoga Aragorna. Čini se da će tako i biti jer je, naime, Viggo Mortensen, koji je Aragorna glumio u filmovima, savjetnik u produkciji i snimanju serije. Mortensen je izjavio da bi glumci trebali dubinski čitati Tolkienove knjige, dok bi novi Aragorn trebao pročitati i druga djela oca modernog fantasyja. Nadamo se da će to učiniti i producenti, scenaristi, showrunneri.

>> Legend of Zelda: U pripremi serija o kultnoj video igri, producirat će Adi Shankar?

The Purge

Jedna dobra i kratka vijest za dio publike koji je popratio seriju The Purge: nakon uspjeha u prvoj, serija je službeno dobila i drugu sezonu. Producenti i kompanije su zadovoljni rezultatima i tranzicijom filma na male ekrane, te nisu ni najmanje dvojili oko obnove ovog naslova. Nastavak bi, čini se, trebao stići pred ljeto iduće godine.

Orange is the New Black

Iako ova legendarna serija završava nadolazećom, sedmom sezonom, fanovi ne trebaju tugovati. Naime, prema dostupnim informacijama, u tijeku su pregovori oko drukčijeg razvoja serije Orange is the New Black. Direktor Lionsgatea, Kevin Beggs, izjavio je da traju pregovori oko nastavka Orangea, koji bi tako mogao dobiti, kako kažu Amerikanci, svoj sequel. Još je prerano za pretpostavke, ali je stvar itekako moguća, budući da nema striktnih klauzula koje vežu Lionsgate i seriju za Netflix. Tako da, i kada bi streaming kompanija odlučila ne nastaviti sa serijom, ona bi mogla otići negdje drugdje.

>> The Witcher: Netflix otkrio izgled Geralta iz Rivije, snimanje serije u tijeku (VIDEO)

Komentiraj

Komentara