Tjedni pregled kratkih vijesti: Deadwood, Westworld, Stranger Things, povratak Buffy, GoT 8, povratak Frasiera…

Posljednji je pregled kratkih vijesti tjedna bio većim dijelom posvećen Comic-Conu. Iz San Diega stigle su brojne vijesti koje, kao i svake godine, pokreću lavinu rasprava, spekulacija i teorija fanova. Comic-Con se vraća iduće godine, na ljeto, a kada već pišemo o vraćanju, za početak ovotjednog pregleda kratkih vijesti, krenimo s povratkom nekoliko kultnih naslova.

>> 25 novih filmova – Pickbox propisuje jedan film na dan za bolji san

Buffy is back

Jedna od  zvučnijih prošlotjednih vijesti bila je ona o povratku Buffy, ubojice vampira. Oko toga više nema dvojbe: povratak je gotovo pa i garantiran. Kreacija Jossa Whedona dobit će svoju nasljednicu u kojoj, izgleda, neće biti originalne glumačke postave. Nova showrunnerica bit će Monica Owusu-Breen, koja je najavila novu ubojicu vampira. Kao što smo već pisali, serija će imati novu protagonisticu. Owusu-Breen je na svom Twitter profilu napisala da je Whedonovo djelo unikatno i neponovljivo, ali da će nakon 20 godina, pokušati stvoriti nešto novo i drukčije.

>> Veliko iznenađenje: Najavljen povratak kultne Buffy!

Još jedan povratak

Frasier se vraća?!

U moru rebootova, spinoffova, remakeova i revivala ili, jednostavnije, u moru povrataka raznih kultnih, popularnih i manje poznatih serijskih naslova, svoj je val pronašao i Frasier. Hvaljena i nagrađivana serija mogla bi se nakon 11 sezona vratiti na male ekrane: zvijezda serije Kelsey Grammer intenzivno razmišlja i radi na tome. Grammer je već u pregovorima oko povratka serije, a po svemu sudeći čini se da je njegova ideja itekako blizu ostvarenja.

Deadwood – filmski comeback

A kad smo već kod povrataka, osvrnimo se i na Deadwood. Legendarna serija, koja je prerano završila svoj put, vraća se na radost mnogih. No, Deadwood napušta serijsku formu i vraća se kao – film. HBO je službeno naručio filmski povratak popularnog naslova koji je obilježio ‘novo zlatno doba’ televizije, a streaming gigant je definirao i početak snimanja i produkcije. Ukratko – snimanje i produkcija filma kreću na jesen. Fanovi se, dakle, moraju strpiti još malo.

>> Novosti o Deadwoodu: Snimanje filma zakazano za jesen?

Kritike Westworldu

I dok se neki vraćaju na radost mnogih fanova, drugi se pak moraju braniti od fanova i šire publike. U prvom se planu izdvaja Westworld: kritičari nisu štedjeli posljednju sezonu serije. Gledanost se poljuljala, mnogi upitnici lebde nad glavama kako fanova, tako i protagonista serije, a analitičari su bili oštri u propitivanju druge sezone. Situacija je potaknula mnoge ličnosti serije na ‘obranu’ narativa, a čak je i šef HBO-a Casey Bloys ušao u igru. Najviše je kritika bilo upućeno kompleksnosti serije, čiju priču mnogi teško prate; Bloys je stao u obranu kompleksne narativne strukture Westworlda i poručio da serija ”nije za usputne gledatelje”. Bloysova je poruka oštra, a rekli bismo da nije baš ni simpatična.

>> Tvorci Westworlda otkrili svoj novi projekt: Distopijska serija o Americi koju oblikuje tehnologija

Ambicioznost Stranger Thingsa

Nastavlja se kvazi-nabrijavanje fanova oko nove sezone Stranger Thingsa. Iako nema konkretnih informacija o novim epizodama koje mogu zagolicati maštu fanova, producenti nastavljaju s plasiranjem poprilično neodređenih poruka i sugestija o novoj sezoni kojima bi cilj, valjda, trebao biti nabrijavanje fanova. Posljednja je takva gesta prenijela poruku u kojoj producent Shawn Levy govori da je treća sezona ”najambicioznija sezona ikad”. Možda je vrijeme da nam producenti daju neke konkretnije informacije, jer s fraziranjem ne postižu mnogo.

>> Stranger Things: Teaser u stilu 80-ih otkrio novitete i najavio premijeru treće sezone (VIDEO)

Nema nam druge

GoT ovo, GoT ono

 Konfuzija oko Igre prijestolja. Prvo, prije dosta vremena izašla je vijest o snimanju nekoliko različitih prequela/spinoffova GoT-a, što je tek kasnije bilo demantirano. Drugo, medijima je kolala polu-službena vijest o zakazanom početku snimanja jednog prequela na jesen, što je HBO-ov šef programiranja Casey Bloys demantirao i prebacio produkciju na 2019. godinu. Treće, tvrdilo se da će osma i posljednja sezona GoT-a izaći na ljeto, a Bloys je sada rekao da će nove epizode izaći u prvoj polovici iduće godine. Ukratko – teško je išta predvidjeti, jer se informacije strogo čuvaju. Ono što je sigurno, jest da do konkretnih novosti o GoT-u imamo još puno tjedana i tjednih pregleda vijesti pred nama.

>> Nesreća nevinih – Briljantna nova ekranizacija najboljeg romana Agathe Christie

Komentiraj

Komentara