Tjedni pregled kratkih vijesti: Jim Parsons, Povratak Buffy, American Horror Story, Rick & Morty, GoT premijera…

U proteklom je tjednu jedna vijest zauzela mnogo medijskog prostora. Teorija velikog praska završit će nakon 12 uzastopnih sezona. Dosadašnji je razvoj priče na sreću ucrtao mogućnost ranijeg završetka serije, ali dok neki govore da je kraj dobrodošao, drugi time nisu zadovoljni. Krećemo, dakle, s velikim serijskim praskom.

>> Teorija velikog praska: Serija završava jer se Jim Parsons ne želi vratiti?

Jim Parsons

Serija je, navodno, dobila svoj uranjeni završetak zbog glavne zvijezde. Naime, Jim Parsons je zbog profesionalnih i osobnih razloga odlučio otići ili, preciznije, ne vratiti se u ulogu Sheldona. Glumac se izravnim putem obratio fanovima i kolegama, objavivši emotivno pismo na svom Instagram profilu. Već se duže vrijeme predviđao rastanak ne samo Parsonsa, nego i ostalih protagonista serije. No, jedna od ključnih figura u posljednjih nekoliko sezona serije, Mayim Bialik, nije zadovoljna. Glumica je izjavila da je jako tužna što više neće moći kreirati ulogu Amy, dodavši da je riječ o jako teškom trenutku i emotivnom rastanku. Bialik kaže da će biti jako teško ne plakati svaki dan, prilikom snimanja posljednje sezone.

>> 8 stvari koje (vjerojatno) niste znali o Teoriji velikog praska

Povratak Buffy

I dok neki plaču, drugi imaju kakve-takve razloge za veseljem. Nakon što je najavljen povratak Buffy, ubojice vampira, koja će se vratiti u drukčijem izdanju, uslijedile su pozitivne i negativne reakcije na račun reboota kojeg predvodi Monica Owusu-Breen. Posljednji glas u nizu je onaj Alyson Hannigan, koju pamtimo kao Willow iz originalne serije. Hannigan kaže da podržava povratak kultne serije ukoliko Joss Whedon bude dio projekta. Nije otkrila želi li se vratiti, iako se između redaka može iščitati da takvu opciju ne bi unaprijed isključila. Kako god, dala je do znanja da je optimistična oko reboota.

>> Veliko iznenađenje: Najavljen povratak kultne Buffy!

American Horror Story

Uskoro će na male ekrane stići dugo očekivani crossover između prve i treće sezone serije American Horror Story. Stoga, očekivanja i nadanja fanova rastu – publika očekuje mnogo toga od novih epizoda odlične serije koja je izgradila solidnu bazu zagriženih fanova. Serija stiže 12. rujna, a službeni je Twitter profil ovog popularnog naslova bogatiji još jednim teaserom. Jezivim teaserom.

>> American Horror Story: Jezivi trailer najavljuje apokaliptičnu osmu sezonu (VIDEO)

Rick & Morty

Stiže četvrta sezona ove genijalne animirane serije. Donedavno je bilo teško sa sigurnošću govoriti o nastavku ovog naslova, budući da su tvorci serije Dan Harmon i Justin Roiland zapeli u pregovorima oko produljenja ugovora. Nakon raspetljavanja birokratskih i financijskih čvorova, objavljeno je da se Rick & Morty vraćaju i da su dobili 70 novih epizoda. Novi teaser-trailer dodatno potvrđuje njihov povratak kojega s nestrpljenjem iščekuju mnogi fanovi. O datumu izlaska je još uvijek teško govoriti, no konkretne bi informacije uskoro trebale biti objavljene.

>> Rick and Morty: Svemir kakvog zaslužujemo (RECENZIJA)

GoT – Kad će premijera?

Jedna je godina prošla od kada smo posljednji put pratili zbivanja u Westerosu. Mnogi su se nadali i još uvijek se nadaju da do ponovnog susreta s protagonistima i antagonistima (kako ih god shvatili) Igre prijestolja neće proći još mnogo vremena. No, po posljednjim informacijama koje kolaju medijima specijaliziranim za serije i osobito onima koji su bliski tzv. ‘pouzdanim izvorima’ s HBO-a, načekat ćemo se. Naime, najnovija informacija koju je dao Joe Bauer, šef odjela za vizualne efekte, udaljuje mogućnost premijere GoT-a u kasno proljeće ili ranije ljeto 2019. godine. Prema Baueru, koji kaže da pravi posao oko osme sezone tek počinje, posljednja bi sezona trebala izaći pri kraju ljeta ili čak na jesen iduće godine. Dakle, imamo još pregršt vremena do novih epizoda i razrješenja priče. Uz to, još je mnogo serijskih tjedana pred nama.

>> Peaky Blinders: Što znamo o petoj sezoni?

Komentiraj

Komentara