Tjedni pregled kratkih vijesti: Lucifer, Krypton, Humans, Netflix i Obama, posljednja scena Daenerys Targaryen…

U moru serijskih vijesti, protekli nas je tjedan bocnula jedna zanimljiva pojava. Iako nije nova, moglo bi se reći da je sve aktualnija i sve efikasnija. Pored drugih elemenata, sadrži i interesantne implikacije za budućnost serije kao medija. O tome bi mogli napisati zaseban članak, tako da ćemo ovdje samo naznačiti fenomen: riječ je o svojevrsnom ”serijskom aktivizmu”, o inicijativama fanova koje se pokreću kako bi se pojedini naslovi, koji su zbog određenih razloga ukinuti, spasili od preranog odlaska u serijsko smetlište. Jedan od poznatijih primjera je svakako serija Sense8, koja je zbog fanova dobila veliku finalnu epizodu koja je prošlog tjedna predstavljena trailerom. U proteklom smo tjednu također otkrili da je angažiranost fanova gotovo sigurno spasila i seriju The Expanse. Ukratko – angažman fanova, koji se kanalizira putem pritisaka na društvenim mrežama, peticija ili letećih banera, može promijeniti stvari.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Krypton

Fanovi Kryptona za sada mogu biti mirni. Syfy je odlučio dati ovoj seriji i drugu sezonu. Zasluženo, rekli bismo, budući da je riječ o zaista kvalitetnom uratku. Pored kvalitete, ono što je za kompanije poput Syfyja možda i važnije, jest kvantiteta, a ova serija uspješno ispunjava i razinu statistike i brojki. Naime, Krypton je najgledanija Syfyjeva serija nakon Defiancea iz 2015. godine. Stoga i ne čudi što je priča o Supermenovu djedu dobila i drugu sezonu. Da stvar bude još bolja i uvjerljivija, Syfy je – kao potvrdu produžetka serije – objavio i neočekivani teaser za drugu sezonu. Kriptonske peticije mogu, za sada, ostati u ormaru.

>> Preacher: Intrigantan teaser najavljuje opaku treću sezonu serije (VIDEO)

Lucifer

Dok fanovi Kryptona mogu zadovoljno trljati ruke, fanovi Lucifera su i dalje na iglama. Nakon što je Fox otkazao seriju, društvene je mreže preplavilo nezadovoljstvo zagriženijeg dijela gledateljstva. Nezadovoljstvo Foxovom odlukom preobrazilo se u aktivniju formu prethodno spomenutog serijskog aktivizma. Fanovi su osmislili i lansirali hashtag #SaveLucifer, pokrenuvši inicijativu za spašavanje Lucifera putem koje brojni glasovi fanova pritišću Fox i paralelno traže novi dom za najdražu im seriju. U nekim se medijima moglo pročitati kako je riječ o ”kontroverznom” hashtagu, kojim se implicira spašavanje sotone. No, pustimo sa strane tendenciozne komentare. Zanimljivija je reakcija Foxa: kompanija je odlučila ”ublažiti” udarac i objaviti još dvije samostalne epizode Lucifera, prije no što konačno okonča ovu priču. Producenti, pak, fanove tješe i govore da su u potpunosti posvećeni pronalasku novog doma za Lucifera. Za sada, nema službenih informacija u tom smjeru.

>> 5 krivih i neistinitih stvari u seriji The Crown

Teror

Negdje između Kryptona i Lucifera nalaze se fanovi serije Teror. Naime, uspješnica AMC-ja je, prema svim dostupnim informacijama koje su prethodile produkciji i emitiranju, zamišljena kao jednosezonska serija, ali izgleda kako bi nevjerojatna priča o brodovima Erebus i Terror mogla dobiti i svoj (neočekivani) nastavak. Ko-kreatorica serije Soo Hugh proteklog je tjedna izjavila da je serija zapravo zamišljena kao višesezonski uradak, što je iznenadilo i publiku i kritiku. S obzirom na formu i sadržaj prve sezone, mnogi su postavili legitimno pitanje – budući da je serija obuhvatila cjelinu knjige Dana Simmonsa, što bi eventualni nastavak mogao ponuditi? Hugh je između redaka dala odgovor: druga bi sezona bila nešto posve drukčije, ali bi zadržala ”DNK prve sezone”. Ko-kreatorica serije je odmah nakon toga rekla da nje i ko-kreatora Davida Kajganicha u eventualnom nastavku neće biti. Kombinacijom dobre i loše vijesti, Hugh je fanove počastila solidnom dozom izbezumljenosti i neodređenosti. Za sada bi najmudrije bilo reći – vidjet ćemo što će biti dalje.

>> 5 razloga zbog kojih morate pogledati The Terror

Netflix Obama

Već se neko vrijeme govorilo o neslužbenom dogovoru između Netflixa i Baracka i Michelle Obame. Sada je dogovor formaliziran. Bivši stanari Bijele kuće producirat će ekskluzivni sadržaj za streaming kompaniju. Spektar njihovih produkcijskih aktivnosti bit će poprilično širok: Barack i Michelle obuhvatit će i filmove, i serije, i dokuserije, i dokumentarne filmove. Ukratko – sve. Bivši predsjednik SAD-a i bivša prva dama nedavno su osnovali producentsku kuću Higher Ground Productions, kroz koju će na Netflix plasirati svoj sadržaj. Zanimljiv potez koji će, izgleda, dobro doći i Netflixu i supružnicima Obama, osobito u financijsko-marketinškom smislu. Hoće li taj potez donijeti nešto dobro i za gledateljstvo, saznat ćemo uskoro.

>> Todd Haynes priprema mini-seriju o Sigmundu Freudu

Posljednja Daenerys

Posljednja je sezona Igre prijestolja još jako, jako daleko. Već i vrapci na grani znaju da je završna etapa ove nevjerojatne fantasy sage zakazana za 2019. godinu. Detalji osme sezone strogo se čuvaju, curenja informacija nema nigdje na vidiku. Producenti i HBO su, izgleda, dodatno postrožili uvjete i pokušavaju se na sve strane osigurati. No, tu i tamo izlete neke glasine i polu-vijesti. Prošlog nas je tjedna tako bocnula Emilia Clarke, koja je za Vanity Fair otkrila da je završeno snimanje posljednje scene Daenerys Targaryen. Clarke je iskustvo snimanja ove krucijalne scene opisala ovim riječima:

S****** me, znajući da će to biti trajan okus u nečijim ustima, okus onoga što Daenerys zaista jest…

Nije rekla mnogo, ali su riječi itekako intrigantne. Znači li to da će Daenerys pokazati neko svoje drugo lice? Hoće li pak doći do obrata u kojem Daenerys postaje opaka negativka? Ili je riječ o nečemu sasvim drugačijem? Pitanja su to koja će svoje odgovore dobiti tek dogodine.

>> Računalo predvidjelo tko umire u osmoj sezoni Igre prijestolja, rezultati bi vas mogli iznenaditi

Britanska serija Humans – dostupna besplatno na Pickboxu!

Pickbox slavi svoj četvrti rođendan i odlučio je počastiti svih ne samo novim dizajnom i funkcionalnostima, potpuno besplatnim korištenjem osvježene platforme, već i novom, trećom sezonom popularne SF serije Humans! Uz novu premijernu sezonu koja će se prikazivati paralelno s američkom premijerom, dostupne su i prva i druga sezona. Nekoliko se tjedana jedva izvlačimo iz Pickboxovih ralja zanimljivih naslova i intrigantnih priča, a kako je krenulo, izgleda da se nećemo izvući još neko vrijeme.

Treću sezonu gledajte na Pickboxu, koja će se emitirati u isto vrijeme kad i svjetska premijera

Situacija je, ukratko, opaka. Završavamo ovotjedni pregled kratkih vijesti jednim savjetom: pridružite nam se. Pickboxova su vrata širom otvorena do 4. lipnja!

>> 5 predivno dobrih Disney filmova na Pickboxu

Komentiraj

Komentara