Tjedni pregled kratkih vijesti: Lucifer, Star Trek i Patrick Stewart, Teror 2, Roseanne spinoff, Led Zeppelin i GoT…

Dinamičan serijski tjedan iza nas. Novi traileri, teaseri, nove epizode, obnove i ukidanja, tračevi, kritike i glasine. Iz smjera Igre prijestolja, stigla je vijest da je Nikolaj Coster-Waldau snimio posljednju scenu Jaimea Lannistera. Nikolaj kaže da scenaristi i redatelji u posljednjoj sezoni idu na sve ili ništa. U tjedni pregled kratkih vijesti krećemo upravo od takvog GoT-a, odakle je stigla još jedna ‘sve ili ništa’ zanimljiva vijest.

>> Fran Drescher indirektno najavila revival Dadilje

GoT Zeppelin

Led Zeppelin i GoT

Robert Plant je jedan od poznatijih glazbenika dvadesetog stoljeća. U prošlotjednom je intervjuu otkrio da mu je ponuđena gostujuća uloga u Igri prijestolja. Kreatori serije odlučili su tako angažirati još jedno pop-kulturno lice koje bi obogatilo ionako bogatu glumačku postavu. Plant je, osim po uspješnoj glazbenoj karijeri, poznat i po tome što nerijetko odbija slične pozive. Na tom tragu, odbio je i poziv ekipe GoT-a. Plant se, dakle, odbio pridružiti Sheeranu i ostalim glazbenicima na koje smo u seriji nailazili. Budući da bi fokus osme sezone trebao biti posvećen isključivo razrješavanju kompleksne priče – možda i bolje što do njegova gostovanja neće doći.

>> Walking Dead: Deveta sezona donosi vremenski skok i snažan naglasak na ženskim likovima

Vraća se Picard?

Star Trek i Patrick Stewart

Alex Kurtzman nadgleda radove širenja ionako već širokog univerzuma Star Treka, odnosno Zvjezdanih staza. Do 2017. godine i Discoveryja, mislili smo da je Star Trek na rubu postojanja, na samom pragu završetka. No, Discovery je otvorio novi put. Kurtzmanova ekipa trenutno radi na četiri paralelna naslova. Govori se tako o dvije mini-serije, o jednoj animiranoj te o jednoj višesezonskoj seriji. Najzanimljivija vijest u čitavom procesu jest mogući povratak Patricka Stewarta, koji bi tako mogao ponovno ući u ulogu Jean-Luca Picarda. Kurtzman je ozbiljan ovo Stewartova povratka, a čini se da isto vrijedi i za glumca. Na radost fanova, spoj Stewart-Picard je jako blizu realizaciji.

>> Luther: BBC objavio ekskluzivnu najavu za petu sezonu, stiže zadihani Idris Elba (VIDEO)

Uskoro još Terora

Teror 2

Odlične vijesti stižu iz AMC-ija, posebice za fanove serije Teror. Mini-serija, koja kombinira fikciju i zbilju, prateći istinite događaje uz solidan dodatak fantasyja, horora i drame, definitivno se vraća. Druga sezona antologijske serije polako se konceptualizira, scenarij se skicira, određuje se vremenski okvir i putanja narativa. Ridley Scott će i dalje producirati seriju, a radnja se seli u period Drugog svjetskog rata. Dakle, preuzima se koncept i središnja nit radnje i cilja se na specifičnu ilustraciju najmračnijeg doba prošlog stoljeća, a vjerojatno i čitave ljudske povijesti. U tom će pogledu biti itekako zanimljivo vidjeti što će Scott i ekipa pripremiti.

>> 5 razloga zbog kojih morate pogledati The Terror

Connersi bez Roseanne?

Roseanne spinoff

Nakon opakog i vrućeg skandala oko serije Roseanne, ABC je službeno naručio spinoff seriju ovog klasičnog sit-coma. Serija bi se trebala zvati jednostavno – The Conners. Imat će 10 epizoda, barem u prvoj sezoni, a zanimljivo je to što su ABC i Roseanne Barr navodno postigli dogovor na temelju kojega se glumica, glavna protagonistica i kreatorica serije odriče svih prava i prepušta ih ABC-ju. Na taj način, ona se odriče zarade nove serije. No, pretpostavlja se da je i sam dogovor o odricanju od prava i zarade glumici donio određenu svotu novca. Budući da se cijela originalna postava vraća, i to bez Roseanne, spinoff serija doživjet će vremenski skok i predstaviti Connerse u drukčijem izdanju.

>> Veliki skandal oko Roseanne: Serija otkazana zbog rasističkog tweeta glumice, uključio se i Trump

Odlični Humansi

Pickbox noviteti

Probrali smo nekoliko Pickboxovih naslova koje nikako ne smijete propustiti. Naime, lipanj je vruć, a opako je vruće i na Pickboxovom kanalu. Ponuda streaming platforme je bogata, šarena i široka. Kako bismo olakšali izbor, izdvajamo tri naslova: Humans (Ljudska vrsta), Nashville i Criminal Minds. Epizode stižu odmah nakon svjetske premijere, a što se Criminal Mindsa tiče, na Pickboxu je dostupno 12 sezona serije. Ukratko – ljeto i ljetno bingeanje mogu početi!

>> Sintovi dolaze – Britanska SF serija Humans dostupna na Pickboxu

Lucifer

Kratka vijest za kraj. Pisali smo o ukidanju Lucifera, pisali smo akciji njegova spašavanja. Na koncu, pisali smo i o Netflixu koji je u zadnji čas preduhitrio Amazon i osigurao novu sezonu za ovu odličnu seriju. Nakon službene objave o preuzimanju serije, stigla je i vijest koja konkretnije skicira nastavak Lucifera: četvrta sezona imat će 10 epizoda. Fanovi su se naviknuli na duže trajanje sezone, stoga je desetka poprilično mršava brojka. No, budući da je do prije par dana Lucifer jednom nogom bio u smetlištu TV-a, fanovi se nemaju zbog čega buniti. Utjeha je stigla iz smjera producenata: 10 epizoda je samo jedan dio četvrte sezone. Publika, dakle, može biti mirna i zadovoljno čekati nove epizode.

>> Lucifer je spašen: Netflix službeno preuzeo seriju, četvrta sezona u pripremi

Komentiraj

Komentara