Tjedni pregled kratkih vijesti: Luke Cage, Witcher, Jeremy Irons i Watchmen, Moć i 50 Cent, Sons of Anarchy, novosti o Marvelovim serijama…

Još je jedan serijski tjedan za nama, a pred nama novi pregled kratkih vijesti. Jedna od najžešćih vijesti prošloga tjedna bila je ona o Davidu Lynchu (o kojoj smo pisali ovdje), koji je suptilnom izjavom dao nadu za mogući nastavak Twin Peaksa. Za dobrobit televizije, držimo fige da se to i ostvari. Nadalje, mnoge su druge isto tako zanimljive vijesti preplavile medije i društvene mreže. I ovog smo tjedna odabrali i prezentirali one najzanimljivije.

>> Facebook uvodi novu opciju koja ‘blokira’ spojlere

Luke Cage

Netflix je 22. lipnja objavio novu, drugu sezonu Marvelova Lukea Cagea, a nakon nekoliko dana stigla je zanimljiva vijest. Mondo je odlučio objaviti dupli album soundtracka ove serije. Preciznije, riječ je o kompilaciji originalnih pjesama osmišljenih i snimljenih isključivo za potrebe serije, a pored originalnog seta uključene su i pjesme drugih poznatih izvođača koji su nerijetko ili gostovali, ili svojim glazbenim djelima obogaćivali Lukeovu priču. Tvrdokorni fanovi serije će teško propustiti ovu priliku.

>> Luke Cage: Napokon je izašao cjeloviti i uzbudljivi trailer druge sezone! (VIDEO)

Witcher

Tajnoviti Witcher – tako bi mogli ukratko definirati Netflixov projekt. Riječ je o nadolazećoj seriji koju iščekuju ne samo fanovi ove sage, već i šira publika koju zanima fantasy žanr. Witcher je svojevrsni kult u svijetu videoigara i knjiga, a morat ćemo pričekati još neko vrijeme da vidimo kako će se priča ‘snaći’ u svijetu serija. No, stigle su zanimljive vijesti: uskoro kreće casting. Kako otkriva kreatorica i showrunnerica serije Lauren Schmidt Hissrich, glumačka će postava biti internacionalna. Prva lica koja bi trebala biti odabrana bit će ona protagonista Geralta iz Rivije i Yennefer. Nakon toga, stvari bi mogle biti nešto jasnije.

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Jeremy Irons

Damon Lindelof radi novu seriju za HBO – Watchmen. Riječ je o serijskoj adaptaciji genijalnog stripa Alana Moorea i Davea Gibbonsa, iako je proces adaptiranja izvornoga materijala ponešto drukčiji od očekivanog. Lindelof planira kombinaciju originala i novih narativnih smjerova i konceptualnih odrednica. No, ono što je zasad važno naglasiti, jest angažman Jeremyja Ironsa. Pored Ironsa, tu su i Louis Gossett Jr., Regina King, Don Johnson, and Tim Blake Nelson. Ukratko – bogata i šarena glumačka postava serije koja će, po svemu sudeći, biti nova HBO-ova delicija.

>> Better Call Saul: Objavljena nova najava četvrte sezone! (VIDEO)

Moć i 50 Cent

Ozbiljne novosti stižu s Pickboxa. Ukoliko još niste čuli za seriju Moć (Power), sada je pravo vrijeme za to. Riječ je o iznimno intrigantnoj i napetoj kriminalističkoj drami, o kompleksnoj priči koju presjecaju dinamični i slojeviti odnosi, podzemne igre, koruptivne mreže, nabrijani likovi, pucnjave, seks i utjecaj novca. Uglavnom – kombinacija elemenata od kojih neke i možemo očekivati u modernoj krimi-drami, ali koji su u ovoj seriji povezani i umreženi na specifičan način, što ovu seriju ističe u moru drugih, sličnih žanrovskih naslova. Pored toga, ističe se uloga 50 Centa: poznati reper se već iskušao u filmskoj produkciji i glumi, a ovo je jedan od njegovih najvećih projekata do sada. Pritom, 50 Cent je u ovu seriju ušao sa svih strana. Naime, reper je zaslužan i za produkciju, i za odličan soundtrack, a ušao je također i u ulogu Kanana. Olokvu u ruke i bilježite: nove epizode pete sezone ove adrenalinske krimi-drame možete gledati svakog ponedjeljka, od 2. srpnja, odmah nakon premijernog prikazivanja u Americi! Ukoliko do sada niste gledali Moć, dostupne su sve sezone. Dovoljan je klik na Pickbox. A za više detalja o seriji, provjerite ovdje.

Sons of Mayans

FX je, napokon, objavio nešto novo vezano uz spinoff seriju Sinova anarhije. Objavljen je kraći teaser koji ukazuje na postepeno otkrivanje pozadinske priče nadolazeće serije Mayans M.C. No, teaser nije baš sasvim jasan: je li riječ o ‘predaji štafete’ između pojedinih serija, ili je pak riječ o nečemu što ćemo tek saznati u prvoj sezoni Mayansa? Teško je sa sigurnošću išta zaključiti, budući da je teaser ambivalentan i, na neki način, čudan. Za konkretnije detalje ćemo morati pričekati novi teaser i, konačno, duži trailer. Mayansi stižu na FX početkom rujna.

>> Sons of Anarchy spinoff: Mayans MC imat će druge glumce

Marvelove serije

Plejada Marvelovih serija bit će zastupljena i predstavljena na ovogodišnjem Comic-Conu u San Diegu, na kultnom događaju koji okuplja kreativce i fanove raznih provenijencija. Marvel je službenim kanalima otkrio postavu koja će ‘nastupiti’ na ovogodišnoj manifestaciji: Iron Fist, Cloak & Dagger, Legion, The Gifted i mnogi drugi naslovi bit će prezentirani na različite načine. O nekima će se voditi diskusije i paneli, okrugli stolovi i prezentacije, dok će neke biti premijerno prikazivane na Comic-Conu. Najviše je euforije oko najnovije serije – Cloak & Dagger – čija je premijera oborila Marvelove rekorde. Bit će itekako zanimljivo vidjeti kako će se odvijati rasprave i paneli, koje podrazumijevaju i angažman publike. Srećom za nas s ove strane Atlantika, važni događaji Comic-Cona mogu se neposredno nakon manifestacije pronaći i pogledati na Youtubeu. Dakle, krajem sedmog mjeseca -događaj traje od 19. do 22. srpnja – moći ćemo uroniti u Marvelove novitete.

>> Cloak & Dagger: Stigao prvi službeni trailer nove Marvelove serije (VIDEO)

Komentiraj

Komentara