Tjedni pregled kratkih vijesti: Marvel, Scorsese, Walking Dead, Simpsoni, nova vampirska serija…

Posljednji dani listopada donijeli su šarenu paletu vijesti. Prošlog smo tjedna pisali o situaciji oko Marvelovih serija, a za početak ovotjednog pregleda vijesti izdvojit ćemo jednu sumnjivu, te jednu dobru vijest za fanove.

>> Otkazani Iron Fist i Luke Cage: Nižu se reakcije glumaca, showrunnera, fanova

Vraćaju se uskoro

Marvel

Nakon zavrzlama oko otkazivanja Iron Fista i Lukea Cagea, mnogi su se pitali što će se dogoditi s ostalim naslovima iz Marvelova univerzuma. Na tom je tragu prepoznatljivo lice Daredevila, glumac Charlie Cox, izjavio da nije siguran hoće li Netflix produžiti seriju za još jednu, četvrtu sezonu. Za njega, problem ne leži samo u Netflixu, već i u scenariju, koji bi se trebao razviti i produbiti, ukoliko bi se i sami showrunneri upustili u kreiranje nastavka. No, kod Marvela nije sve tako crno: serija Cloak & Dagger dobila je svoju drugu sezonu, koja se već snima, a izlazi na Freeformu u 2019. Nakon dva tjedna loših, evo i jedne dobre vijesti za marvelovce.

Walking Dead

Ovdje se nećemo zadržavati predugo, jer ne znamo što bi uopće i rekli. Samo ćemo skrenuti pažnju na jedan indikativan podatak: Walking Dead je srušio vlastite negativne rekorde u gledanosti i ocjenama. I to samo par epizoda prije očekivanog odlaska Andrewa Lincolna, što očito predstavlja ‘vrhunac’ tekuće sezone, trenutak kojeg mnogobrojni fanovi čekaju već neko vrijeme, a nakon kojega će se najvjerojatnije konačno i oprostiti sa serijom.

Kriv sam

Scorsese

‘Mea culpa’, reče Martin Scorsese. Naime, gostujući na filmskom festivalu u Rimu, Scorsese se osvrnuo na seriju Vinyl, koja je bila i ostala čisti promašaj HBO-a. U prvu se sezonu utuklo oko 100 milijuna dolara, a od serije se očekivalo mnogo. Scorsese je režirao prvu epizodu, a HBO-ovci i sam Scorsese nadali su se da će ponoviti uspjeh Boardwalk Empirea. No, kao što već znamo, doživjeli su fijasko. Scorsese je izjavio da je on kriv za promašaj, da je trebao odraditi projekt od početka do kraja, biti pokretač, kreator i koordinator čitave priče. ”Moraš učiniti sve, ili ne bi ni trebao raditi seriju”, kaže Scorsese. Slažemo se.

>> Narcos – Mexico: Trailer najavljuje novitete i transformaciju serije (VIDEO)

The Passage

Nakon određenog vremena, stiže nova vampirska drama i, sudeći po traileru, mogla bi to biti jedna opaka serija. FOX je izbacio trailer i objavio datum premijere nove vampirske serije – The Passage. U produkciji serije sudjeluje Ridley Scott, a narativ je baziran na knjigama Justina Cronina. Trailer otkriva jedan balans toplije, emotivnije drame koja se odvija između protagonista, i misterioznije, tamnije pozadinske vampirske priče. Sve u svemu, vrijedi zapisati datum premijere: 14. siječanj.

Simpsoni i Apu

Izgleda da se polako bliži kraj Apua. Adi Shankar ne popušta, a prošlog je tjedna otkrio da je dobio informacije iz pouzdanih i izvora bliskih Mattu Groeningu, prema kojima je mastermind Simpsona odlučio jednostavno izbaciti, izrezati Apua iz serije. Shankar je odluku nazvao kukavičlukom, kaže da to nije rješenje, te da se problemu trebalo pristupiti izravni i riješiti ga uvođenjem promjena. On je za Apua zapeo prije pola godine, kada je pokrenuo natjecanje za scenarije putem kojih bi pisci na alternativan način riješili problem. No, čini se, ništa od toga: o svemu će na kraju odlučiti Groening. A, ako je vjerovati Shankaru, on je Apuovu budućnost već zacrtao.

>> 5 razloga za gledanje opake špijunske triler serije Kondor

Komentiraj

Komentara