Tjedni pregled kratkih vijesti: Meryl Streep, Igra prijestolja, Arrow, Deadpool, obnove i nove serije…

Prošli smo tjedan pregled serijskih vijesti započeli s Roseanne i Trumpom, a od tada se rasprava oko odnosa glumice i predsjednika SAD-a intenzivirala i proširila medijima. Jedni kritiziraju Roseanne Barr zbog njezine podrške aktualnom domaćinu Bijele kuće; drugi cinično i kritički tvrde kako su upravo Trump i Roseannin politički angažman zaslužni za rekordnu gledanost prve epizode revivala; treći kažu da su za gledanost zaslužni ABC i sama serija. Barr pak govori da ne misli kako je Trump na bilo koji način utjecao na uspjeh revivala, već da je za to zaslužna – Roseanne Barr.

>> Hladan tuš za fanove: Direktor NBC-ja definitivno odbio mogućnost revivala Prijatelja i Seinfielda

First day on the set with Meryl and “my” darling boys! #BigLittleLies

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Meryl Streep

Dok se političke kontroverze i rasprave oko Roseanne vrte po američkim medijima, serija je na valu rekordne gledanosti službeno dobila drugu sezonu. U drugu sezonu uskoro kreće i HBO-ova hit serija Big Little Lies. Serija je to koja okuplja jaka holivudska imena, a nove epizode na male ekrane donose još jednu holivudsku zvijezdu: Meryl Streep. Višestruka dobitnica Oscara i raznih drugih prestižnih nagrada pridružuje se tako Nicole Kidman i Reese Whiterspoon, koje obnašaju dvije funkcije u seriji: osim glume, zadužene su i za izvršnu produkciju serijske adaptacije knjige Liane Moriarty. Fanove je obradovala i vijest o povratku spisateljice, koja će se ponovno uključiti u kreativnu i producentsku ekipu.

>> Hugh Laurie se pridružuje Georgeu Clooneyju u Huluovoj seriji Catch-22

Arrow i CW-jeve obnove

Prošli je tjedan seriju Arrow napustila glumica Willa Holland, što je rastužilo publiku i njene kolegice i kolege. Svoju je tugu u medije izlio glumac Stephen Amell, koji je i podržao konačnu odluku koju je Holland donijela. Glumica je htjela napustiti seriju još u četvrtoj sezoni, ali su je nekako uspjeli nagovoriti da ostane u ekipi još neko vrijeme. Sada je njena odluka konačna, a nije poznato što će Holland dalje raditi. Poznato je to da je CW obnovio Arrow za iduću programsku sezonu, kao što je obnovio i serije Riverdale, Black Lightning, Supernatural, Jane the Virgin, Dynasty i druge manje ili više poznate naslove. Osim tuge zbog Hollandina odlaska, CW je protekli tjedan imao razloga i za sreću: ScoobyNatural, crossover epizoda Scooby-Dooa i Supernaturala, dosegla je iznimno visoku gledanost i visoke ocjene.

>> Stranger Things: Kreatori serije optuženi za navodnu krađu koncepta?

Mladi Superman

Deadpool i Smalville

Ne stišava se buka oko neuspjeloga pokušaja animirane verzije Deadpoola. Svestrani umjetnik Donald Glover bio je angažiran oko realizacije ovog projekta, no neočekivano je i iznenada napustio ovu priču zbog, kako kaže, ”kreativnih nesuglasica”. Nakon toga je uslijedila oštra reakcija ostalih članova producentske ekipe i FX-a, što je izazvalo Glovera na objavu dijelova scenarija i ostalog materijala, a na koncu je dio snimljenog materijala iscurio u javnost i trenutno kruži internetom. Uglavnom – i jedna i druga strana na pasivno-agresivan način kruže oko srži problema, izbjegavajući direktnu konfrontaciju. I dok jedna animirana serija propada, druga se tek skicira: Smalville, serija o formativnim godinama Clarka Kenta prije službene Superman ere, mogla bi ponovno oživjeti u crtić-verziji. Želja je to dviju zvijezda serije, Toma Wellinga i Michaela Rosenbauma. Smalville je 10 godina kružio televizijama diljem svijeta, a za sobom je ostavio bogato nasljeđe koje glumački tandem želi dodatno istražiti u animiranoj verziji, što bi, zapravo, moglo biti i zanimljivo.

>> Krypton: Nova serija o Supermanovu djedu (TRAILER)

GoT i proljetni Pickbox

Raznorazne novosti o osmoj sezoni Igre prijestolja izlaze na svakodnevnoj bazi, a mnoge od njih nisu pretjerano relevantne, već figuriraju kao svojevrsne nuspojave medijske navike pisanja o GoT-u. Stoga ćemo ovdje izdvojiti samo jednu sitnu, ali zanimljivu informaciju: Joe Dempsie, koji glumi Gendryja, kaže da će njegov lik u osmoj sezoni imati jednu veliku i važnu ulogu. Nije specificirao što će, gdje će i kako će Gendry odigrati nešto važno, ali je rekao da se malo i boji za Gendryjevu sudbinu, jer možda lik neće imati sreće i preživjeti.

>> Code Black – Na prvoj crti hitne službe

Mnogo relevantnije vijesti stižu pak s Pickboxa, koji je za travanj pripremio bogat i šareni program serija i filmova. Olovku u ruke i obvezno zapišite: Code Black, iznimno hvaljena napeta medicinska drama inspirirana istinitim događajima i skrojena prema prethodnom dokumentarcu. Obvezno također zabilježiti: ekskluzivno, paralelno sa svjetskom premijerom kreću nove epizode serija The Royals i Scandal. Tu je i magičan Disneyjev svijet s tri filma o Pepeljugi, u slučaju frke tu su Izbavitelji, a za dobru zabavu zaduženi su Miki, Paško i Šiljo u ulozi Tri mušketira. A za nostalgičare i ljubitelje klasika, što drugo nego – Mary Poppins!

>> Pickbox – Nove serije i filmovi u travnju

Komentiraj

Komentara