Tjedni pregled kratkih vijesti: Michael C. Hall, The 100, Witcher, Simpsoni, traileri novih serija…

Bilo je muvinga u proteklom serijskom tjednu: Sluškinjina priča je napokon imala svoju drugosezonsku premijeru, dok je Legion ponovno imao bomba epizodu (recenzije za jednu i drugu seriju stižu za nekoliko epizoda). Izašlo je masu novih najava i trailera, među kojima se izdvaja trailer nadolazeće danske serije The Rain. Pored Legiona, ostali naslovi Marvelovog serijskog imperija nastavljaju svoj uspješan pohod na malim ekranima diljem globusa, a mediji konstantno šuškaju o hitovima poput Igre prijestolja i Stranger Thingsa. No, u proteklom je tjednu najviše šuškanja bilo oko projekta koji je tek u začetku, ali koji bi u skoroj budućnosti trebao biti nova svjetska fantasy opsesija.

>> Sense8: Konačna potvrda velikog finala, objavljen datum izlaska dvosatne epizode!

Neka mač pričeka još malo

Witcher

Riječ je, naravno, o Witcheru. Scenaristica i izvršna producentica serije Lauren S. Hissrich, od prosinca prošle godine putem svog Twitter profila redovno obavještava fanove fantasy sage o napretku i razvoju projekta. S Netflixa, koji projekt pozadinski usmjerava i osigurava mu infrastrukturu i budžet, tajnovito šute i ne otkrivaju previše detalja. S druge strane, Hissrich je fanove obradovala objavom o napisanoj pilot epizodi, o sređenom scenariju serije kao i s popisom likova koji će se iz književne i gejmerske sfere preseliti u seriju. Ukratko, Hissrich je glavni izvor vijesti o Witcheru. Posljednje informacije koje vrijedi zabilježiti i zapamtiti su sljedeće: prvo, serija će se snimati na istoku Europe; drugo, Hissrich polako okuplja tim scenarista i producenta; treće, prva sezona bi trebala imati sveukupno 8 epizoda; četvrto, serija bi svjetlo dana trebala ugledati (tek) 2020. godine.

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

The 100

I dok čekamo Witchera, imamo masu drugih serija na raspolaganju. U uvodu je spomenuta Sluškinjina priča, čija je druga sezona napokon imala svoju premijeru. Budući da ćemo o njoj već pisati, osvrnut ćemo se nakratko na dugo očekivanu petu sezonu odlične serije The 100. Tvorci i producenti serije obećali su nove konflikte, nove napetosti i obrate u dinamici odnosa pojedinaca, kao i između i unutar manjih i većih kolektiva preživjelih. Prva je epizoda izašla 24. travnja i vratila nas je u središte post-apokaliptičnog scenarija, gdje ponovno pratimo Clarke i ekipu, čas na zemlji, čas u svemiru. S obzirom da je serija tek krenula s petom sezonom a prva je epizoda još uvijek svježa, nećemo previše komentirati kako slučajno ne bi spojlali. Naglasit ćemo samo da je pred nama jedna uzbudljiva i intrigantna sezona koja obećava mnogo toga.

>> The Rain: Drugi trailer najavljuje brutalnu i jezivu post-apokaliptičnu dramu (VIDEO)

Michael C. Hall

Dexter” – prva je to misao koja prođe kroz glavu kada vidimo Michaela C. Halla na malim ekranima. Tako je i bilo kada smo pogledali trailer nove Netflixove serije Safe. No, trebalo je samo nekoliko trenutaka trailera da izbacimo Dextera iz glave: u novoj seriji Hall vješto barata britanskim naglaskom, uranja u trilersku, paranoičnu dramu i traži svoju kćer, koja je misteriozno nestala i kojoj se gubi svaki trag. U tom procesu traganja i prekopavanja prošlosti i sadašnjosti, Hallov lik i protagonist serije otkriva tajnovitu pozadinu i jezive, čudne odnose u naizgled mirnom susjedstvu. Iako trailer nije predug, otkriva dovoljno; s druge strane, Michael C. Hall je u glavnoj ulozi, što je sasvim dovoljno da zapamtimo naslov serije i zapišemo: 10. svibnja Netflix izbacuje Safe.

>> Michael C. Hall o novoj seriji Safe i o povratku Dextera: Nikad ne reci nikad

Goodbye, Bill!

Crna kronika

Htjeli smo preskočiti, ali ćemo o slučaju ipak napisati par riječi, onoliko koliko njen protagonist i zaslužuje: osuđen je Bill Cosby, proglašen je krivim jer je drogirao i silovao. ”Tata Amerike” ostat će tako zapamćen kao seksualni manijak. Osuđen je na 30 godina zatvora. Zbogom, Bill!

Apu odlazi?

Simpsoni i rasizam

Ostaju li Simpsoni bez Apua? Čovjek koji daje svoj glas imigrantu iz Indije, Hank Azaria, izjavio je da to više ne želi raditi. Problem je stereotipizacija ovog lika: ovdje mnogi kritičari vide rasizam, koji pozadinski oblikuje Apua. Najoštrije kritike dolaze iz zajednica američkih Indijaca i od ljudi iz raznih zemalja južne Azije. Situacija je poprilično osjetljiva, Simpsoni su zakoračili na jako delikatan teren koji je ”radikalno” senzibiliziran u posljednjih nekoliko godina, pogotovo nakon uspona Donalda Trumpa. O tome su progovorili i sami likovi animirane serije: Marge i Lisa su raspravljale o ovom problemu. Lisa je pritom rekla: ”Nešto što je započelo prije par desetljeća i bilo aplaudirano i smatrano neuvredljivim je sada političko nekorektno. Što se tu može učiniti?”. Potpisujemo pitanje: što sada? Azaria ima rješenje: povući se. Ipak, vjerujemo da bi rješenje trebalo biti drukčije jer povlačenje ne rješava situaciju; stoga ne sumnjamo da će producenti Simpsona pronaći pravu i kreativnu soluciju koja više neće vrijeđati nikoga.

>> Brzi i žestoki: U pripremi serija, Netflix i DreamWorks uvode franšizu u svijet animacije (FOTO)

Pickbox

Budući da smo u posljednjim paragrafima tekst ”zagadili” seksualnim agresijama i optužbama za rasizam, završit ćemo tjedni pregled osvrtom na Pickboxovu ponudu i odabrati par naslova koji će nas vratiti u struju pozitive. A tko bi drugi mogao to bolje izvesti nego – Disney. Tu su  Izbavitelji (The Incredibles) – nagrađeni Oscarom za najbolji film. Ova Disneyjeva obitelj superjunaka sinkronizirana na hrvatski odvest će vas u svijet boraca protiv kriminala koji su, nakon što su bili prisiljeni „otići u mirovinu“, dobili tajni zadatak, stoga na kušnju dolazi zajedništvo u obitelji. Na Pickboxu se nalaze i sve tri Pepeljuge: Pepeljugu, Pepeljugu 2: Snovi se ostvaruju i Pepeljugu 3: Princeza zauvijek, a od svih filmova možda se najviše veselimo – Mary Poppins. Američki mjuzikl iz 1964. godine s Julie Andrews u glavnoj ulozi dadilje s čarobnim moćima koja je danas postala simbol za idealnu „tetu čuvalicu“ vratit će vas u neka prošla, nostalgična vremena. Priča je nastala prema romanu spisateljice Pamele Lyndon Travers koji se našao u rukama kćeri Walta Disneyja, a Disney ga je htio ekranizirati. Za ostale predivne Disney filmove svakako provjerite i našu Disney listu:

>> 5 predivno dobrih Disney filmova na Pickboxu

Komentiraj

Komentara