Tjedni pregled kratkih vijesti: Mr. Robot, Iron Fist, True Detective, Castle Rock, povratak Losta?…

Bliži se rujan, što znači da se svijet serija polako zagrijava i priprema za jesensko bingeanje. Uz to, što je rujan bliži, to su i serijske vijesti u većem i intenzivnijem muvingu. Proteklih smo nekoliko tjedana, tako reći, na kapaljku dobivali sočnije informacije. No, proteklih je nekoliko dana obilježeno zanimljivim i ‘korisnim’ vijestima za fanove pojedinih naslova, koje smo skupili kako bi sklopili novi pregledni kolaž.

>> American Horror Story: Jezivi trailer najavljuje apokaliptičnu osmu sezonu (VIDEO)

Bliži li se kraj?

Mr. Robot

Krećemo s jakim naslovom. Mr. Robot je debitirao 2015. godine i u kratkom se roku nametnuo kao jedna od kvalitetnijih serija recentne TV produkcije. U prosincu prošle godine zaokružena je treća sezona serije, koja je zatim službeno produžena za još jednu sezonu. Predviđa se da bi snimanje četvrte sezone trebalo krenuti kroz par mjeseci, dok bi nove epizode trebale stići nekad tijekom 2019. godine. Hoće li četvrta biti ujedno i posljednja sezona serije Sama Esmaila? Glumac Christian Slater vjeruje da će tako biti. Slater je u recentnom intervjuu kazao da ne zna ništa o sadržaju sezone i o pojedinostima njegove uloge, ali da vjeruje kako će Esmail i njegov provjereni tim završiti s Mr. Robotom nadolazećom sezonom. Esmail je više puta izjavio da će okončati seriju u četvrtoj ili petoj sezoni te da ne želi previše iscrpiti priču. Stoga, Slater je možda i u pravu.

>> Mr. Robot: Bezizlazna borba protiv sebe (RECENZIJA)

Iron Fist

I dok se spekulira o kraju jedne serije, iza ugla izlazi druga. Netflix je izbacio službeni trailer za seriju Iron Fist, najavivši tako drugu sezonu djela koje je nastalo u suradnju s Marvelom. Iako je prva sezona razočarala mnoge, pogotovo marvelovce, otvorila se mogućnost za poboljšanje. Naime, došlo je do promjena za kormilom serije – nova su se lica priključila kreativnom timu, a stigao je i novi showrunner. Seriju će od druge sezone voditi Raven Metzner, koji bi trebao unijeti novitete u sam sadržaj i dinamiku epizoda. Hoće li se promjena osjetiti, i to osjetiti na bolje, saznat ćemo uskoro – druga sezona Iron Fista izlazi 7. rujna.

>> Tvorci Westworlda poručuju: Treća sezona uvodi radikalne promjene

Ali i True Detective

True Detective

Nic Pizzolatto je prvom sezonom serije True Detective iznenadio i oduševio mnoge. Tvorac serije vraća se još jednom i to, čini se, s namjerom da revitalizira naslov koji je doživio blagi pad u drugoj sezoni. Prema dostupnim informacijama, izgleda da su se Pizzolatto i njegova ekipa opako i ozbiljno pozabavili trećom sezonom. Sam je kreator serije napisao sve epizode, čiji će protagonist biti oskarovac Mahershala Ali (Moonlight). Veliko je to pojačanje za seriju, a pridružuju mu se i Carmen Ejogo (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Ray Fisher (Justice League) te Mamie Gummer (The Collection). Protekli je tjedan stigla službena vijest o završetku snimanja novih epizoda, što bi značilo da ćemo treću sezonu najvjerojatnije gledati u prvoj polovici 2019. godine.

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Castle Rock

Hulu nije dugo čekao: serija Castle Rock, koja predstavlja kolaž i gustu mrežu simbola, elemenata i priča mitologije Stephena Kinga kroz koju se izdvaja zaseban narativ, službeno je obnovljena. Pored objave o drugoj sezoni serije, Hulu je dao do znanja da je Castle Rock jedna od najuspješnijih serija kompanije. Preciznije, s Hulua kažu da su prve dvije epizode osigurale najvišu stopu gledanosti i pozitivnih ocjena za jednu njihovu originalnu seriju. O detaljima novih epizoda nije bilo riječi, što je i logično, imajući na umu to da prva sezona još nije gotova.

>> Castle Rock: Nova J.J. Abramsova psiho-horor serija, jeziva adaptacija mitologije Stephena Kinga (VIDEO)

Povratak Losta?

Postoji li mogućnost da se jedna od kultnih serija novog zlatnog doba televizije vrati? Prema Carltonu Cuseu – da! Naime, showrunner popularne i zarazne serije Lost kaže da bi on bio skroz za povratak serije. Točnije, Cuse kaže da bi se bez problema složio s rebootom naslova čiji bi narativ nosila nova lica i novi likovi. Ipak, naglasio je da bi svoju poziciju prepustio nekom drugom, te da on ne bi sudjelovao u procesu produkcije i vođenja čitavog projekta. Ideja povratka jedne od popularnijih serija dvijetisućitih provlači se već neko vrijeme kroz medije specijalizirane za serijsku produkciju. Naravno, u jeku sve jačeg trenda revivala, remakeova i rebootova, nije uopće čudno što se govori i o ovom naslovu. I dok se čeka mig s ABC-ja, Lost se zaista vratio, i to izravno u naše krajeve. Pickbox je okupio sve sezone jedne od najgledanijih, najskupljih i popularnijih serija svih vremena, koje su dostupne nadohvat klika. Taman za novi tjedan, taman za kraj kolovoza.

>> Lost, bezvremenski televizijski fenomen, dolazi na Pickbox

Komentiraj

Komentara