Tjedni pregled kratkih vijesti: Narcos trailer, Stranger Things, Witcher, The Flash, BoJack Horseman…

Pred nama je dinamična i zanimljiva serijska jesen. Na domaćem je terenu to potvrdio Pickbox, koji nas je prošli tjedan obavijestio o novitetima koje ova platforma donosi u naše krajeve. I, sudeći po pregledu naslova, jesenski dio kalendara bit će poprilično vruć.

Pickboxova jesen

Što nam, ukratko, donosi jesen na Pickboxu? Kratko i jasno – svašta. Ovdje ćemo izdvojiti tek nekoliko naslova bogate ponude. Prvi je Let heroja (When Heroes Fly), serija za koju je dovoljno reći da je osvojila nagradu za najbolju seriju na prestižnom festivalu u Cannesu. Uzme li se u obzir slojevitost i perspektivu serije, ovo je naslov koji nikome i nipošto ne smije promaknuti. Drugo, izdvajamo rusku seriju Crvena kraljica, životnu priču o manekenki Regini Zbarskaji, koja obiluje misterijima, napetostima te špijunskim, političkim i ljubavnim turbulencijama. Treće, tu su i Uhvatite malog (Get Shorty), te  Kondor, dok se Pickbox, kao i uvijek, dobro pripremio i za jesensku shemu za najmlađe, koji će na platformi pronaći idealne jesenske suputnike.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Stranger Things

Izađimo na trenutak iz okvira ekrana i pogledajmo što se događa sa serijom Stranger Things. Universal Studios, po ‘tradiciji’, odlučio je i ove godine preobraziti svoje prostore u sklopu Halloween euforije. Ove je godine odabrao ovu seriju: posjetitelji će tako moći uroniti u prostore Stranger Thingsa, proživjeti pojedine horor-momente, biti dio ambijenta ove priče. Naravno, to će moći samo oni posjetitelji koji žive negdje u blizini ili oni koji si mogu priuštiti jedno skupo i dugo putovanje u Los Angeles, Orlando i Singapur, ondje gdje je Universal pripremio halloweenski događaj. Sretno im bilo.

>> Netflix i Blizzard pripremaju seriju – Diablo?!

The Flash

…nastavlja svoj put. U novom je traileru predstavljen dio onog što možemo očekivati u petoj sezoni. Trailer koji je izašao na stranicama CW-ja nije pretjerano iscrpan i dug, ali na sažet način prezentira ključne informacije i tokove novih epizoda. Tako upoznajemo i obrise novog zlikovca, Cicadu, koji će biti zanimljiv dodatak narativu. Flash izlazi 9. listopada.

>> The Rise of the Phoenixes: Povijest, borba za moć i romansa u kraljevstvima drevne Kine (VIDEO)

BoJack Horseman

Jedna od zanimljivijih i moćnijih animiranih serija ‘za odrasle’ uskoro se vraća, i to po peti put. Netflixova popularna serija BoJack Horseman dobila je novi, službeni trailer koji otkriva smjerove i pojedinosti pete sezone. Glavni se lik bori s trijeznošću, dok se oko njega i u njemu odvijaju i razvijaju situacije i odnosi. Fanovi su nestrpljivo čekali novu sezonu, koja stiže kroz nekoliko dana: BoJack se vraća 14. rujna.

>> Tvorac Simpsona i Futurame pripremio novu animiranu fantasy seriju: Disenchantment! (VIDEO)

Narcos

Jesen nam donosi novosti s one strane Atlantika. Nakon lova na Escobara, Netflixova serija Narcos preuzima nešto drukčiju putanju u četvrtoj sezoni. Promijenjen je i naslov, pa se uz prepoznatljivi termin Narcosa sada našao i – Mexico. Upravo se u tom kraju odvija radnja novih epizoda, koje je Netflix pažljivo pripremao, s ciljem da serija ne izgubi fokus, kontinuitet i konceptualni orijentir. Prema traileru, čini se da je Netflix u tome poentirao, te da će nove epizode donijeti upravo ono što se od ove serije očekuje. Put u Meksiko započinje 16. listopada.

>> House of Cards: Teaser otkrio i spojlerski zapečatio sudbinu Franka Underwooda (VIDEO)

Novo Geraltovo lice

Witcher

Već svi znaju da će Henry Cavill glumiti Geralta iz Rivije. Odluka showrunnerice Lauren Schmidt Hissrich izazvala je podijeljene reakcije fanova: neki su odluku podržali, dok su drugi negodovali i kritizirali odabir Cavilla. No, showrunnerica je oduševljena Cavillom i njegovom voljom i željom da bude angažiran u ovoj seriji, što je i podijelila na svom Twitteru. Cavill je za sada pokazao solidnu dozu entuzijazma oko nove uloge koja sa sobom nosi poprilično tešku prtljagu, imajući na umu poziciju i značenje Geralta u fantasy svijetu, kako literarnom, tako i gejmerskom. BossLogic je na svom Twitter profilu objavio preview Cavilla u ulozi Geralta, rezultat je odličan, a njime i završavamo ovotjedni pregled:

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Komentiraj

Komentara