Tjedni pregled kratkih vijesti: Otkazivanje Daredevila, Preacher, Blade Runner, Luther, Kyle MacLachlan…

Nakon par tjedana, stižu nove loše vijesti za marvelovce. S njima ćemo i započeti tjedni pregled, kako bi odmah na početku riješili loše, i posvetili se boljim, pozitivnijim vijestima.

>> Testamenti: Margaret Atwood piše nastavak Sluškinjine priče, 15 godina nakon Offred

Otkazivanje Daredevila

Marvelov se univerzum sve više smanjuje, dok neki fanovi, s dobrom dozom brige, strahuju od potencijalne implozije najdražeg im svijeta. Iako nije sve tako crno, budući da Marvel raspolaže ogromnom količinom materijala koji će se teško iscrpiti u naredno vrijeme, crnilo je obuzelo fanove, glumce i showrunnere Daredevila. Netflix je odlučio otkazati seriju, a showrunneri i producenti izrazili su čuđenje, izjavivši da su mislili kako je serija prevelika da bi propala. Stvari su se ipak odvile na drukčiji, nepoželjniji način. S druge strane, fanovi su se udružili i traže obnovu, traže spas serije. Pritom, imaju se i čemu nadati: Marvel je kroz svoju oficijalnu izjavu najavio da ćemo u budućnosti gledati nove avanture ovog lika.

Idemo dalje

Preacher

Dok Daredevil pada i čeka novu priliku, mnoge druge serije idu dalje. Jedna od njih je – Preacher. I dok su mnogi mislili da ova serija neće izdržati tako dugo, predviđajući završetak nakon trećeg nastavka, AMC je odlučio na vrijeme iznenaditi i potvrditi Preachera za još jednu sezonu. Dakle, traganje za božanstvom ide dalje, avanture se nastavljaju, Preacher ide u čevrtu sezonu.

>> Igra prijestolja: Za kraj serije, producenti su snimili specijal i ponovno okupili cijelu ekipu

Novi novi Blade Runner

Blade Runner

Nastavlja se trend ekranizacije starih naslova u novom ruhu. Ili, bolje rečeno, začarani krug (re)adaptacije naslova koji, da, zaslužuju novo gledanje i vjerojatno i revalorizaciju, budući da je riječ o klasicima i djelima koja su obilježila povijest kinematografije, ali koja, s druge strane, vjerojatno ne zaslužuju mrcvarenje i rastezanje preko različitih medija, formata i ukusa redatelja koji se često baziraju na trenutno aktualnim trendovima, odnosno potrebama tržišta. Mnogi su već negodovali ‘novim’ Blade Runnerom. Vidjet ćemo kako će reagirati na novi-novi Blade Runner: Adult Swim je najavio animiranu seriju/adaptaciju ovog naslova. Nećemo prerano suditi, budući da animirane adaptacije znaju pozitivno iznenaditi.

Luther

Dobre vijesti za publiku Luthera. Iako do nove sezone ima još nekoliko mjeseci, BBC je počastio fanove ekskluzivnim trailerom. Bliži se tako peta sezona ove jako dobre serije, čiji je protagonist Idris Elba. Serija je izgradila solidnu bazu fanova, koji će se uskoro susresti s novim epizodama ove sage. BBC nije specificirao datum, ali očekuje se da će novi Luther izaći krajem zime ili početkom proljeća.

>> The Grand Tour: Popularni trio spreman za nove avanture, trailer najavljuje novu sezonu (VIDEO)

Kyle MacLachlan

Završavamo tjedni pregled jednom zanimljivom informacijom. U norveškoj produkciji, nastaje serija Atlantic Crossing, još jedno djelo koje će tematizirati Drugi svjetski rat. Serija polako poprima svoju formu, sadržaj i likove. Jedno od jačih imena bit će Kyle MacLachlan,  glumca kojeg najviše pamtimo kao zvijezdu Twin Peaksa i mnogih drugih naslova Davida Lyncha. On će u seriji ući u američkog predsjednika Franklina Delana Roosevelta. To će, u svakom slučaju, biti itekako zanimljiv susret glumca i jedne od ključnih historijskih ličnosti. To je i zanimljiv projekt u svojoj cjelini, budući da ćemo iz norveške perspektive, koja uključuje i američke elemente, doživjeti turbulentan povijesni događaj iz (još) jedne drukčije perspektive.

>> Vikinzi: Ekskluzivna premijera nastavka 5. sezone

Komentiraj

Komentara