Tjedni pregled kratkih vijesti: Picardova serija, Making A Murderer, Black Monday, House of Cards, GoT(urizam)…

Posljednji je tjedan rujna donio novosti oko nekoliko zvučnih projekata. Neke od njih pratimo već neko vrijeme, dok se neki tek razvijaju i prolaze kroz početne faze produkcije. Prateći dosadašnju praksu, ovdje izdvajamo one najzanimljivije, a krećemo izravno iz svemira ili, preciznije, iz prošlosti i budućnosti istovremeno.

Picardova serija

Kažemo istovremeno, jer je u pripremi serija koja spaja ono što već jako dobro poznajemo, s onim što još moramo otkriti. Ukratko – CBS donosi jedno poznato-staro lice koje je obilježilo povijest TV-a, a koje će dobiti novu seriju za sebe. Ikona znanstvene fantastike Jean-Luc Picard napokon se vraća, a Patrick Stewart je putem svog Twitter profila objavio da je produkcija krenula. CBS priprema seriju koja će biti u potpunosti posvećena Picardovu liku i djelu. Pored novosti o početku produkcije, u medije je stigla vijest i o Jamesu McAvoyju, koji se svojevoljno ponudio kao potencijalno glumačko rješenje za ulogu mladog Picarda. Hoće li Stewart i ekipa to prihvatiti, saznat ćemo prateći razvoj projekta.

>> Get Shorty: Stiže druga sezona odlične kriminalističke komedije

Making A Murderer

Hvaljena Netflixova doku-serija vraća se u listopadu. Making A Murderer  je naslov koji je izazvao pozitivne reakcije publike i kritike, a uzburkao je vode oko zakonodavnih problematika u SAD-u. Doku-serija je pogodila vruće točke američkog pravno-zatvorskog sustava, otvorivši mnoga pitanja o stanju, teoriji i praksi tog sistema. Nakon prve sezone, koja je izašla prije tri godine, Netflix donosi nove epizode 19. listopada. Na Twitteru je izašao i službeni teaser druge sezone.

>> Into the Dark: Blumhouse i Hulu donose cjelogodišnju, brutalnu horor seriju (VIDEO)

Black Monday

Nova drama/komedija ili, skraćeno, dramedija, koja je prigodno nazvana Black Monday, ispričat će još jednu priču o Wall Streetu. No, prema dostupnim informacijama i novom teaseru/traileru, to neće biti priča kao i svaka do sada. U fokusu će biti 19. listopad 1987. godine, dan koji je poznat i kao ‘Crni ponedjeljak’, kada se dogodio neviđeni krah njujorške burze. Vizualno, serija izgleda atraktivno i podsjeća na atmosferu HBO-ove The Deuce. Showtime je okupio odličnu ekipu i zacrtao intrigantan projekt, što je vidljivo u video najavi. Predviđa se da bi serija trebala izaći u prvim mjesecima 2019. godine.

House of Cards

Traileri posljednje sezone Netflixove serije House of Cards nastavljaju s redovnim izlaženjem. Posljednji u nizu stigao je proteklog tjedna, a naglasio je poziciju i perspektivu Claire Underwood. Uz to, usudili bi se reći da je ovo možda i najdinamičniji i najintrigantniji trailer do sada. Scene se nižu jedna za drugom, u njima vidimo poznata i nova lica, vidimo poglede koji kalkuliraju, likove koji su zabrinuti, te političare čije ćemo ambicije i namjere (možda) otkriti nakon nekoliko epizoda. Čini nam se da će posljednja sezona proširiti prostor djelovanja američke predsjednice, kao i okvire same produkcije. Ukoliko sezona ispuni očekivanja koja je izazvao ovaj trailer, mogli bi se toplo nadati i mogućoj spinoff seriji posvećenoj isključivo Claire.

>> House of Cards: Teaser otkrio i spojlerski zapečatio sudbinu Franka Underwooda (VIDEO)

Game of Tourism

Da su lokaliteti na kojima se snima Game of Thrones turističke destinacije koje privlače mnogo ljudi, znamo iz domaćih primjera. HBO je sada otišao korak dalje i odlučio na neposredan način rukovoditi ovim iznimno unosnim aktivnostima i ekonomskim procesima. I dok je snimanje posljednje sezone okončano, te dok post-produkcija traje i trajat će još desetak mjeseci, HBO je odlučio iskoristiti vrijeme na raspolaganju i transformirati lokacije i setove koje je GoT ekipa koristila za snimanje u ”službene” turističke atrakcije. Riječ je o lokacijama i setovima u Sjevernoj Irskoj, gdje će turisti moći posjetiti kultne ambijente poput Winterfella i Castle Blacka. U pripremi su posebne ture i aktivnosti, a planira se i mega-otvorenje 2019. godine. HBO, ukratko, ne ispušta iz svojih ruku profitabilnost i financijski potencijal franšize koju, pored posljednje sezone ‘glavne’, očekuje i nastavak u obliku spinoff serije, koja također počinje sa snimanjem 2019. godine. To bi, dakle, značilo da iz Westerosa nećemo izaći još dugo vremena.

>> Sophie Turner o finalu GoT-a: Kraj će podijeliti fanove

Max Irons u novoj špijunskoj seriji na Pickboxu

Kondor

Nova špijunska serija Kondor (Condor) od 1. listopada dostupna je na domaćem streaming servisu Pickbox. Modernizirana špijunska priča s naznakama originalnog filma, adaptacije špijunskog klasika iz 1975. Sydneyja Pollacka Tri kondorova dana s Robertom Redfordom, Faye Dunaway i Cliffom Robertsonom, prepuna je neizvjesnosti i potpuno paranoičnih pitanja koja će se gledateljima vrtjeti po glavi. U glavnoj ulozi je madi glumac Max Irons, koji glumi CIA-inog špijuna Joea Turnera. Vrijedno za baciti oko!

>> Kondor: Urota koja prijeti milijunima ljudi u novoj špijunskoj seriji

Komentiraj

Komentara