Tjedni pregled kratkih vijesti: Povratak Picarda, Nova Buffy i stari Spike, Daredevil 3, Simpsoni, Lost…

Protekli je tjedan bio – tjedan povrataka. O nekima smo već i pisali, iznoseći opširnije informacije i vijesti. Mnogo je naslova u procesu re-ekranizacije, neki su tek u početnim fazama promišljanja (čitaj: Prijatelji), dok se u nekima pak vraćaju glumačka lica koja su pojedine uloge zapečatila svojim briljantnim izvedbama. Krećemo upravo od jednog takvog slučaja.

>> Trend revivala i nostalgije ne jenjava: Vraća se i Alf!

Veliki povratak 1

Picard se vratio! Stiže novi Star Trek, a stiže i Sir Patrick Stewart. Legendarni glumac ponovno će ući u još legendarniju ulogu kapetana Jean-Luca Picarda, u ulogu zahvaljujući kojoj je zauzeo posebno mjesto u srcima fanova ove kultne franšize. Stewartov je povratak bio najavljivan između redaka, a sada je dobio i svoju formaliziranu inačicu. Glumac je sreću podijelio na svom Twitter profilu, a u ulogu Picarda vraća se nakon 16 godina. Da bi stvar bila još bolja, nova serija neće biti remake, već potpuno nova priča: pratit ćemo nastavak ili, kako su to definirali producenti, novo poglavlje Picardova života.

>> The Romanoffs: Moćna glumačka postava u novoj seriji tvorca Mad Mena (VIDEO)

Spike

Veliki povratak 2

Kad smo već kod kultnih lica i povrataka, spomenimo nakratko i Buffy. Ubojica vampira se vraća, to je već definirana stvar. Fanovi su podijeljeni, kritika također. Mnogi su članovi originalne glumačke postave, prije nekoliko mjeseci, odbacili mogućnost ponovnog angažmana u ovoj seriji. No, posljednje je iznenađenje stiglo prije nekoliko dana: Spike bi se mogao vratiti. James Marsters, jedan od glumaca koji su na svojim plećima nosili solidan teret cjelokupne priče, izjavio je da je on otvoren za povratak, da je zainteresiran i da bi volio ponovno raditi s Jossom Whedonom. O tome je još prerano govoriti – nova je Buffy tek u početnoj fazi skiciranja projekta.

>> Veliko iznenađenje: Najavljen povratak kultne Buffy!

Daredevil

I dok se neke serije tek osmišljavaju i skiciraju, druge uspješno nastavljaju svoj ucrtani put. Jedna od takvih serija je Daredevil, popularna tvorevina Marvela u suradnji s Netflixom. Streaming gigant je potvrdio izlazak serije ove godine: treća će sezona izaći do kraja 2018. godine. Dobre su to vijesti za marvelovce: netom prije objave o trećoj sezoni Daredevila, s Netflixa je stigla izjava o nastavku produktivne suradnje s Marvelom. I to je, za publiku, odlična vijest.

>> Man in the High Castle: Amazon pripremio dva ugodna iznenađenja za fanove! (VIDEO)

Simpsoni – Fox ili Disney?

Afera oko Apua se još nije stišala. Ono što je gotovo pa i sigurno, jest to da Groening i ekipa neće tražiti zamjenu za Apua. U pozadini svega toga, odvija se još jedna zanimljiva stvar: zavrzlama oko prava intelektualnog vlasništva Foxa. Ukratko – Disney je otkupio većinu Foxovih kompanija i vlasništva, ali se Fox i dalje nada da bi mogao zadržati Simpsone unutar okvira matične kompanije koja ih je lansirala u svijet televizije. Budući da Simpsoni donose visoku zaradu, bit će to napeto pregovaranje i svojevrsna menadžerska borba. Također, bit će zanimljivo vidjeti tko će izvući deblji kraj.

>> Tvorac Simpsona i Futurame pripremio novu animiranu fantasy seriju: Disenchantment! (VIDEO)

Sve sezone Losta dostupne na Pickboxu!

Lost

Razvila se afera oko popularne serije Lost. Prašinu su podigle riječi glumice Evangeline Lilly, koja se osvrnula na jednu svoju scenu iz serije. Glumica je rekla da je bila pod pritiskom prilikom snimanja scene u kojoj se djelomice trebala skinuti gola.

No, oko Losta, koja je u suštini genijalna serija i jedan od popularnijih naslova novog zlatnog doba TV-a, šire se i pozitivnije vijesti: serija je u potpunosti dostupna na Pickboxu! Za nostalgičare, vrijeme je za prisjetiti se kultne serije, a za one koji još nisu gledali, ljeto je idealno vrijeme za uranjanje u napetu i kompleksnu sagu izgubljenih. Ako još niste, vrijeme je da provjerite zašto je ova serija jedna od značajnijih naslova ovog milenija.

>> Lost, bezvremenski televizijski fenomen, dolazi na Pickbox

Komentiraj

Komentara