Tjedni pregled kratkih vijesti: Resident Evil, Lucifer, Tremors, Arrested Development, Benedict Cumberbatch, LOTR, otkazane serije…

Krećemo direktno, s jednom hvalevrijednom incijativom fanova. Prošli smo tjedan pisali o otkazivanju serije The Expanse, o tome kako je Syfy odlučio okončati seriju nakon treće sezone. Serija je to koja je izazvala masu pozitivnih reakcija od strane kritike i publike. Fanovi su, razočarani raspletom ove moćne i intrigantne serije, odlučili preuzeti stvari u svoje ruke: pokrenuto je potpisivanje peticije, koja je u 6-7 dana skupila čak 119 tisuća potpisa, a brojka kontinuirano raste. Cilj fanova je pronaći seriji novi dom, a kako bi realizirali svoje namjere, obraćaju se direktno Netflixu i Amazonu, kompanijama za koje fanovi misle da mogu pružiti adekvatnu infrastrukturu za nastavak ove svemirske sage. Držimo fige, jer je riječ o zaista odličnoj seriji. Ukoliko se želite pridružiti akciji, do peticije možete doći ovdje.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Resident serija?

Resident Evil

Jedan od onih kultnih naslova iz svijeta video igara i gejmerskih klasika iz devedesetih – Resident Evil – mogao bi uskoro zaživjeti i u serijskoj formi. Gejmerski serijal Resident Evil je praktički začeo žanr survival horora, a prvi, originalni naslov iz 1996. godine otvorio je put mnogim drugim igrama. Filmska adaptacija koncepta i radnje serijala polučila je izniman uspjeh, a Mila Jovovich se etablirala kao protagonistica Alice. Nakon posljednjeg filmskog nastavka iz 2017. godine, kojim je saga na neki način i okončana, krenula se razmatrati mogućnost ponovnog pokretanja Resident Evila. No, franšiza bi mogla krenuti jednim drugim putem. Sudeći prema (ne)službenim informacijama i medijskim spekulacijama, produkcijska kuća Constantin je u naprednoj fazi planiranja serije. S obzirom na status Resident Evila, kao i na mogućnosti koje koncept nudi, serija bi mogla biti pun pogodak.

>> The Witcher: 14 likova koji se iz knjige i videoigre sele u seriju

Arrested Development

Nakon što nas je iznenadila objava četvrte sezone u specifičnom remix izdanju, ekipa koja stoji iza serije Arrested Development dodatno nas je iznenadila najavom pete sezone. Da bi stvar bila još i bolja, nakon početnih glasina o ljetnoj premijeri, iz vedra neba stigao je trailer koji je premijeru zakazo za kraj svibnja. No, proces izlaska pete sezone nije ni tada definiran do kraja. Posljednje su vijesti sljedeće: peta sezona Arrested Developmenta bit će prepolovljena, 8 će epizoda na Netflixu izaći 29. svibnja, dok će druga polovica izaći kasnije tijekom godine. Datum još nije definiran.

>> Arrested Development: Zaboravite ljetnu premijeru, peta sezona izlazi već krajem svibnja! (VIDEO)

Lucifer, Inhumans i Tremors

Što je zajedničko ovim naslovima? Žanrovski i tematski, ništa. Konceptualno, ništa. Zajedničko im je jedino to što su – otkazani. Nakon treće sezone, pozdravljamo se s Luciferom, kojega Fox neće produžiti. Odlazi tako vrag, sotona, pali anđeo, đavao ili kako ga već želite/mo nazvati, dok fanovi putem Twittera pokušavaju pritisnuti Fox da seriju spasi. Spasa nema za seriju Inhumans, koju je ABC otkazao ili, da to kažemo točnijim riječima, jednostavno bacio u serijsko smetlište. Izgleda da ekipa s ABC-ja nije bila zadovoljna sa serijom i njenim rejtingom, a zadovoljni nisu bili ni marvelovci. Glasine kažu da bi, nekad u bliskoj budućnosti, serija mogla ponovno oživjeti.

>> Računalo predvidjelo tko umire u osmoj sezoni Igre prijestolja, rezultati bi vas mogli iznenaditi

Živi bili pa vidjeli, fraza je koja možda vrijedi za Inhumanse ali teško da ima ikakvo relevantno značenje kada je riječ o serijskoj varijanti legendarnih Tremorsa. Iako je koncept serijskog povratka gigantskih i pomahnitalih crva-mutanata određen a pilot epizoda snimljena, Syfy je projekt, ukratko, otkantao. Ništa od Tremorsa, ništa od crva, ništa od Kevina Bacona. Šteta, mogla je to biti jedna simpatična serijska razbibriga. Govorilo se da bi producenti, možda, mogli krenuti u potragu za investitorom koji bi progurao seriju. Teško. No, objavljen je trailer pilot epizode, koju vjerojatno nećemo nikada ni vidjeti. Ali, trailer je tu – bar nešto, rekli bismo.

>> Guillermo del Toro priprema novu horor seriju za Netflix

Serkisovo ne Amazonu

Čini se da Andy Serkis nije baš impresioniran Amazonovim milijardeskim pothvatom serijske re-adaptacije Gospodara prstenova. Ali, kako bi i bio impresioniran, kada je dugi niz godina bio uronjen u Tolkienov svijet i Jacksonovu kinematografsku mašineriju? U jednom prošlotjednom intervjuu, Serkis je odbio mogućnost svog povratka i ponovnog tumačenja Golluma/Smeagola. Dosta, reče Serkis; prema njemu, producenti će krenuti nekim novim putevima, istražiti neke nove teme i likove te ostaviti za sobom ono što znamo iz Jacksonovih filmova. No, tolkienovci i jacksonovci znaju da je to gotovo pa i nemogue. Već i (ne)službena potvrda o mladom Aragornu kao protagonistu serije to potvrđuje. Reference na trilogiju – filmsku i književnu – su neizbježne. Ukoliko se serija zaista bude fokusirala na mladog Aragorna, možemo sa sigurnošću tvrditi da Gollum ispada iz priče. To znači da bi iz priče onda ispao i Serkis što, s obzirom na njegovo ne Amazonu, glumcu neće teško pasti.

>> Gospodar prstenova: Serija bi se trebala fokusirati na mladog Aragorna?

Brexit Cumberbatch

Channel 4 priprema jednu pravu deliciju. Nije serija, ali svejedno spominjemo nadolazeći filmski projekt jer će protagonist biti – Benedict Cumberbatch. Svestrani glumac nastavlja svoju svestranu glumačku aktivnost: ući će u ulogu Dominica Cummingsa, kojega su mediji prozvali ”mozgom Brexita”. Cumberbatch će se tako naći u vrtlogu političkih igrica, strategija, lobiranja, jeftinih populističkih trikova i propagandnog spletkarenja oko referenduma za izlazak Velike Britanije iz EU-a. Cummings je bio vođa tabora koji se zalagao za famozni Brexit, a film koji će tematizirati cijelu tu priču, trebao bi izaći iduće godine u ožujku, netom prije krucijalnog trenutka ove turbulentne sage: prije konačnog izlaska Velike Britanije. Politička situacija u Britaniji je još uvijek napeta oko ovog pitanja, a još daleki rasplet gotovo svakodnevno poprima različite konture. Kako će film izgledati i hoće li, na koncu, biti i relevantan, saznat ćemo tek za godinu dana.

>> Benedict Cumberbatch predvodi moćan glumački sastav u novoj Showtimeovoj seriji (FOTO+VIDEO)

Pickbox je besplatan

I u ovom pregledu tjedna moramo ponoviti i naglasiti – Pickbox je besplatan! 30 dana besplatnog streamanja i gledanja masu kvalitetnih filmova i serija. Sučelje je rediznajnirano, bingeanje serija jednostavno klizi. Korištenje ove prilike smo toplo preporučili u posljednjem pregledu vijesti, a toplo je preporučujemo i sada. I to govorimo iz iskustva – prošli smo tjedan isprobali i opako zaglavili u bespućima Pickboxove platforme i raznovrsne ponude naslova na raspolaganju. Slično je bilo i prilikom pisanja ovotjednog pregleda vijesti, mučila nas je dvojba – pisati ili gledati? Rekosmo – kombinirat ćemo, nema druge. Osvježeni ovom odlukom krećemo u novi serijski tjedan, podsvjesno znajući da će težište ipak biti na gledanju

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Komentiraj

Komentara