Tjedni pregled kratkih vijesti: Snowpiercer, Outlander, Godfather of Harlem, Sabrina, The Gifted…

Iza nas je jedan bogati serijski tjedan. U tom je pogledu bilo poprilično zahtjevno razvrstati vijesti na pravi način i posložiti tjedni pregled. Odlučili smo, stoga, u ovom pregledu dati prostora dosad manje zastupljenim naslovima, a koji ni po čemu ne zaostaju za onim razvikanijim i popularnijim.

>> Brutalan početak nove sezone American Horror Story

Snowpiercer

Krenimo s jednim naslovom koji se očekuje već neko vrijeme – Snowpiercer je serijska adaptacija istoimenog filma Bong Joon-Hoa. Distopijska je to priča koja je 2013. privukla solidan broj gledatelja i pozitivnih kritika, a dobrim se dijelom oslanja na grafički roman Jacquesa Loba. U prvom je planu vlak, kontekst je post-apokaliptični, a narativ prati sukob nižih i viših klasa koje putuju vlakom. Konačno je stigla i polu-službena vijest: Snowpiercer će svjetlo dana ugledati, najvjerojatnije, u lipnju iduće godine, na Netflixu.

>> 5 fantastičnih glumačkih transformacija kroz serije

Outlander

Četvrta sezona serjie crpit će inspiraciju iz četvrte knjige Diane Gabaldon. Outlander nas tako prebacuje u američke kolonije, gdje ponovno pratimo Jaimea i Claire, s kojima je treća sezona završila svoj put. Sada je stiglo vrijeme i za dar fanovima: izašao je novi, službeni trailer, dok je službeni datum izlaska serije 4. studeni.

>> Westworld: Aaron Paul postaje prvotimac serije!

The Gifted

Još jedan trailer, još jedna nova sezona. S Outlandera se prebacujemo u nešto drukčiji kontekst. FOX je priredio pravo iznenađenje za fanove: istovremeno su objavljena dva zasebna trailera nove sezone serije The Gifted, koji su fokusirani na dva različita, ali međupovezana segmenta priče. Ovdje nećemo previše duljiti oko opisivanja trailera, za što bi nam trebalo više prostora. Prepuštamo stoga fanovima da sami protumače suptilne i direktne signale koji najavljuju nova zapetljavanja u nadolazećim epizodama koje FOX donosi 25. rujna.

Godfather of Harlem

U pripremi je nova krimi-drama koja će, sudeći po sinopsisu i glumačkoj postavi, biti prava poslastica za ljubitelje ovog žanra. Godfather of Harlem je naslov serije koju priprema Epix, a koju stvara ko-kreator Narcosa Chris Brancato. Priča se na neki način oslanja na Američkog gangstera, na film Ridleyja Scotta koji je pratio razvoj i uspon narkobosa Franka Lucasa. Brancatova će serija skočiti desetak godina unatrag i uroniti u šezdesete, gdje će pratiti Lucasovog mentora Bumpyja Johnsona. Njega će tumačiti Forest Whitaker, a službeno je potvrđeno da se glumcu pridružuje kolega Vincent D’Onofrio, koji će glumiti gangstera-rivala Vincenta Gigantea. Ukratko, riječ je o nadolazećoj hit-seriji, čiji datum izlaska još mora biti definiran.

>> Crvena kraljica: Nova serija temeljena na istinitoj priči o misterioznoj sovjetskoj manekenki

Sabrina

Za kraj, Sabrina. Oni koji su upućeni, dobro poznaju njezin lik i djelo. Ono što je zanimljivo, jest što nadolazeća Netflixova serija unosi intrigantne i neočekivane promjene. To je ono što nam trailer, koji najavljuje prvu sezonu serije, otkriva. U glavnoj ulozi serije je Kiernan Shipka, koja tumači Sabrinu Spellman, čija je prošlost poprilično duga i kompleksna. Naime, u nekoliko se godina putanja ovog naslova mijenjala u više navrata da bi, na koncu, završila svoje lutanje s Netflixom. Simpatična protagonistica može, na prvi pogled, prevariti: serija će biti prožeta hororom, jezivim trenucima i misterijom. Serija izlazi 26. listopada. Do tada, slijede novi pregledi.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara