Tjedni pregled kratkih vijesti: Star Trek, Gotham, Sluškinjina priča, Homeland, Disney, novi i stari vampiri…

Protekli je tjedan donio mnogo serijskih vijesti: saznali smo koji će biti naslov serijske adaptacije Bad Boys franšize, otkrili što bi George R.R. Martin mijenjao u GoT-u, pogledali trailer za novu sezonu odlične serije Dear White People, zavirili smo u novi projekt kreatora Westworlda… Dok smo pratili vijesti, u jednom dahu smo pogledali i recenzirali genijalnu seriju Babylon Berlin te jedva dočekali i pogledali treću epizodu druge sezone sve brutalnijeg Legiona. Uz sve to, sastavili smo i kolaž kratkih vijesti, a prvi je na redu Star Trek.

>> Tvorac Živih mrtvaca o finalu osme i konceptu devete sezone: ”Bit će to gotovo pa i nova serija”

Netko je rekao Spock?

Star Trek – povratak klasika

Krećemo iz daleke budućnosti i dalekog svemira, odakle donosimo dobre vijesti za fanove Star Trek franšize. Druga sezona CBS-ova Discoveryja krenula je sa snimanjem 16. travnja. Nastavak je to uspješne kolaboracije Star Trek ekipe i CBS-a, gdje se serija vratila 2017. godine. Tajnovita je magla prekrila ovaj projekt, malo se toga zna o sadržaju druge sezone. Producenti su obećali da će druga sezona donijeti jaču prisutnost klasičnih Star Trek motiva i riješiti neka ključna pitanja kako bi se ovaj naslov mogao smjestiti u širi kontekst dugovječnog Star Trek narativa. Ono što će za fanove biti itekako interesantno, jesu sve uvjerljivije pretpostavke o Spocku, koji bi se trebao pojaviti u drugoj sezoni.

>> 5 razloga zašto gledati AMC-jevu seriju Into the Badlands

Domovino, zbogom!

Čini se da je budućnost nagrađivane i hvaljene serije Homeland (Domovina) određena i fiksirana: serija će male ekrane napustiti nakon svoje osme sezone. Od samog je početka emitiranja svaki nastavak ove serije bio značajan po pitanju daljnjeg snimanja i produciranja Domovine. Gledatelji su s nestrpljenjem iščekivali hoće li ili neće biti novih sezona. Svima je laknulo kada je Showtime jednim potezom obnovio seriju i zagarantirao joj sedmu i osmu sezonu. Ipak, špijunskoj se drami na taj način ocrtala i budućnost. Mnogi su vjerovali da će Domovina biti cijenjena i visokokvalitetna mini-serija; na koncu se pokazalo da je s pravom dobila više prostora i vremena. Osam je sezona respektabilan i sasvim dovoljan broj: kraj se bliži, a mi jedva čekamo vidjeti kako će se ova napeta priča zaokružiti.

Gotham ili ne Gotham?

Serija Gotham jedna je od zanimljivijih na koje trenutno možemo naići. Četvrta je sezona po mnogočemu fascinantna i intrigantna.  Bruce Wayne samo što nije postao Batman, a Selena Kyle je na korak-dva do Catwoman maske. Ipak, fanove je najviše zaintrigirala priča oko Jokera: tko će, od svih zlikovaca, postati Joker? Nakon što su producenti odgovorili na to pitanje jednim opakim i neočekivanim obratom (za svaki slučaj, nećemo spojlati), svi se sada pitaju – što će biti s petom sezonom? Ukoliko serija bude potvrđena za iduću godinu, producenti su obećali da će to biti poput svojevrsnog novog početka. Budući da su nas producenti tijekom prijašnjih sezona iznenađivali više puta, držimo fige za obnovu Gothama!

>> Michael C. Hall o novoj seriji Safe i o povratku Dextera: Nikad ne reci nikad

Sluškinjino donje rublje

Serija Sluškinjina priča očito ne može proći bez kontroverzi. I to u bilo kojem smislu. Posljednja u nizu tiče se, vjerovali ili ne, donjeg rublja. Preciznije – riječ je o kombinaciji donjeg rublja i svilene odjeće za spavanje. Naime, kompanija Lunya je u nedavnom promotivnom potezu objavila da će najnovija linija svilenih proizvoda nositi ime protagonistice Sluškinjine pričeOffred. Stvar je u potpunosti apsurdna, budući da bi odjeća trebala biti crvene boje, poput odjeće sluškinja iz serije, te budući da je ime Offred zapravo simbolička stigma za protagonisticu, naziv koji nju lišava vlastite individualnosti i osobnosti. Offred znači da je ona u vlasništvu Freda, ”od Freda”; to ime, ukratko, znači da je ona samo – tuđa stvar. Da stvar bude još apsurdnija, iz Lunye kažu da su oni veliki fanovi serije,  te da se svrstavaju ”uz pokret otpora”. Pitamo se, stoga, kako je moguće ”svrstati se uz pokret otpora” a istovremeno nazvati žensko svileno donje rublje imenom koji je u seriji sinonim za opresiju, silovanje i apsolutno potčinjavanje žena? Da ne budemo pregrubi odgovorom, dodat ćemo potpitanje – tko je tu lud?

>> Fabled: Prepričavanje klasičnih bajki uz feministički obrat (VIDEO)

Ian Somerhalder

Novi vampiri, stari vampiri

Vampiri, vampiri… nikako ih se riješiti! Nakon Vampirskih dnevnika, hit serije koja je opčinila masu gledatelja diljem svijeta, u pripremi je novi serijsko-vampirski hit. Riječ je o nadolazećoj Netflixovoj serijskoj drami V-Wars. Serija će, za početak, imati 10 epizoda, a pratit će glavnog lika Swanna, koji pokušava odgonetnuti misterij raspršene zaraze koja odvaja društvo na ljude i čudovišta. U tom kontekstu nastaje sukob između tih dviju strana, dok se paralelno razvija podzemna mreža i organizacija vampira. Da stvar za ljubtelje ovog (pod)žanra bude još zanimljivija i privlačnija, Netflix je otkrio tko će tumačiti glavnog lika: Ian Somerhalder, zvijezda Vampirskih dnevnika. Somerhalder tako nastavlja vampirsku karijeru a osim glume, u ovom će se projektu pozabaviti i režijom i produkcijom. Budući da vrijeme izlaska serije još nije poznato, ljubitelji vampira imaju dovoljno vremena da se pripreme za nove vampirske pustolovine, dok mrzitelji ovog (pod)žanra imaju sasvim dovoljno vremena da prebace kanal.

Klasici su ipak klasici!

Dok Clooney producira, gledat ćemo Disneyjeve klasike!

Došlo je do manjih, ili, iz druge perspektive gledano, većih promjena u mini-seriji Catch-22. George Clooney trebao je, uz Hugha Laurieja i Christophera Abbotta, imati jednu od glavnih uloga. Ipak, njegovo će mjesto preuzeti Kyle Chandler, dok će Clooney odigrati sporednu ulogu. Razlog je jednostavan: George se odlučio u većoj mjeri posvetiti produkciji i režiji. I to je OK, čovjek se želi razvijati i u tom smjeru.

I dok Clooney producira, serijski ovaj tjedan bira – Disney! Problem je jedino što odabrati? Pretražili smo Pickbox i naišli na masu Disneyjevih klasika i u trenu nas je oprala nostalgija koja otežava izbor – Pepeljuga, Miki i ekipa, ili možda Mary Poppins? Da skratimo muke: vikend je dovoljno dug da pogledamo sva tri naslova, taman nakon duge subotnje i nedjeljnje proljetne šetnje. Do idućeg pregleda najzanimljivijih serijskih vijesti, uranjamo u boje proljeća i Disneyja!

>> Pickbox – Nove serije i filmovi u travnju

Komentiraj

Komentara