Tjedni pregled kratkih vijesti: ‘Stari’ GoT, ‘Novi’ GoT, Stephen King, True Detective, Laurence Fishburne, obnovljene serije…

Bogat je serijski tjedan za nama. Među zanimljivijim vijestima, izdvajaju se one koje stižu iz dva različita serijska tabora koji dijele istu kompaniju, priču i autora.

>> 5 razloga za gledanje opake špijunske triler serije Kondor

Svi putevi vode u Winterfell

‘Stari’ GoT

Naravno, riječ je o Igri prijestolja. Dok se na tjednoj, a nerijetko i na dnevnoj, bazi izbacuju svakakve vijesti o osmoj i posljednjoj sezoni, proteklog je tjedna objavljena nešto zanimljivija vijest, koja kaže da bi premijerna, prva epizoda višesatnog epiloga trebala sadržavati mnoge sličnosti i poveznice s premijernom, prvom sezonom GoT-a uopće. Tako, izdvaja se Winterfell kao svojevrstan epicentar radnje, kao mjesto susreta svih aktera te kao polazište za daljnju razradu priče. Na kraju krajeva, to smo i očekivali, ali potvrda je ipak potvrda, dodatan poticaj imaginaciji fanova.

>> The Witcher: Netflix otkrio izgled Geralta iz Rivije, snimanje serije u tijeku (VIDEO)

Naomi u Dugoj noći

‘Novi’ GoT

Mnogo zanimljivije vijesti stižu iz ”druge” Igre prijestolja, odnosno iz Duge noći, serije čiji je naslov prošlog tjedna potvrdio sam George R.R. Martin. Naime, prequel GoT-a, kako to kažu Amerikanci, napreduje brzim koracima prema konačnoj definiciji glavne glumačke postave, što će ujedno označiti i drugu fazu realizacije projekta; fazu snimanja serije koja će nam ispričati priču o onome ‘što se dogodilo prije onog što smo vidjeli u Igri prijestolja’. Poznata su dva imena: Naomi Watts (Twin Peaks, Mulholland Drive) i Josh Whitehouse (Poldark) ući će u glavne uloge Duge noći. Njihov je angažman (ne)službeno potvrđen proteklog tjedna.

Stephen King

Novi tjedan, nova serijska adaptacija neke Kingove knjige. Nema kraja, kada je u pitanju ultraproduktivni Stephen: sada je na redu njegova knjiga Joyland, koju će Freeform prebaciti u okvire malih ekrana. Riječ je o kanalu čiji je program u većoj mjeri fokusiran na tinejdžersku publiku te je stoga, nekako, i logičan potez dovođenja jednog Kingovog naslova koji bi, marketinški gledano, mogao ostvariti solidne rezultate. No, budući da je King svojim djelima ‘odgojio’ više generacija, publika će zasigurno biti šarenija.

>> Otkazani Iron Fist i Luke Cage: Nižu se reakcije glumaca, showrunnera, fanova

True Detective

Konačno je izašao cjeloviti trailer nove sezone True Detectivea. O nadolazećoj smo sezoni već pisali ovdje, tako da sada nećemo duljiti. Trailer je ozbiljan, primamljiv i pojačava intenzitet iščekivanja treće sezone ove antologijske serije, koja stiže 13. siječnja.

Laurence Fishburne

Nakon pojavljivanja u sporednim ulogama, stigla je prva prava, veća TV prilika za Laurencea Fishburnea. Jako ga dobro pamtimo kao legendarnog Morpheusa iz Matrixa, a sada ćemo ga upoznati u nešto drukčijem kontekstu. U suradnju sa Sonyjem, Fishburne će biti izvršni producent i glumac u antologijskoj seriji Rendlesham. Riječ je o projektu koji na male ekrane vraća pitanje – jesmo li zaista sami u svemiru? Dakle, istraživat će se vanzemaljski oblici života, čime će serija ući u specifičan ”NLO žanr”. Pretpostavlja se da će serija svake sezone pratiti jednu zasebnu priču, a o detaljima će nas Sony obavijestiti uskoro.

>> Cate Blanchett stiže na male ekrane: U pripremi mini-serija Mrs. America

Obnove

Za kraj, dvije dobre vijesti za fanove pojedinih naslova. Prvo, BoJack Horseman je službenom odlukom dobio svoju zasluženu šestu sezonu. Drugo, Netflix je potvrdio i obnovu Castlevanije, koja će pored toga u, također zasluženoj, trećoj sezoni imati i nekoliko epizoda više. Obnavljamo se i mi, do idućeg tjedna.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara