Tjedni pregled kratkih vijesti: Stranger Things, GoT i Maisie Williams, Westworld, Jason Momoa, Cloak & Dagger…

U novi serijski tjedan ulazimo pogledom unazad: proteklih sedam dana popratili smo mnoge interesantne vijesti, među kojima se izdvajaju megapopularni, hit naslovi. A njih nije potrebno detaljnije predstavljati. Pored hitova, tu su i vijesti o obećavajućim novim projektima. Krenimo stoga direktno u pregled najzanimljivijih vijesti tjedna.

>> 25 novih filmova – Pickbox propisuje jedan film na dan za bolji san

Stranger Things

Stigla je potvrda već provjerene metode: treća sezona serije Stranger Things nastavit će s razradom koncepata i smjernica koji su je odredili. Naime, prepoznatljiva karakteristika serije jest kontinuirano referiranje na osamdesete. Specifična atmosfera, estetski štih, glazba i mnogi drugi elementi koji krase Stranger Things, predstavljaju posredan način povezivanja suvremenosti i prošlosti. Nova će sezona, koju fanovi s nestrpljenjem iščekuju, donijeti nove reference: specifično, treća sezona bit će bogata referencama na filmove iz 1985. godine. Među brojnim naslovima, izdvajaju se Gooniesi i Povratak u budućnost, što znači da će treća sezona biti itekako zanimljiva.

>> Castle Rock: Napokon objavljen trailer Abramsove adaptacije mitologije Stephena Kinga! (VIDEO)

GoT i Maisie

I dok je HBO (ne)službeno potvrdio početak snimanja prequel-serije Igre prijestolja u listopadu ove godine, velika finalna sezona ide polako prema svom završetku. I kada kažemo završetak, mislimo na završetak snimanja – do završetka (post)produkcije ima još mnogo vremena, nažalost. No, vijesti i informacije, migovi i signali koji stižu iz GoT-ova tabora konstantno su pod povećalom javnosti. Posljednja vijest koja je zauzela istaknuta mjesta u medijima, jest informacija o Maisie Williams i njenoj posljednjoj sceni. Vijest je u medije plasirala sama glumica, putem svog Instagram profila, objavivši ‘krvave’ tenisice i intrigantne hashtagove. Što oni znače i skrivaju li važne poruke o velikom finalu – pitanja su kojima se nabrijani GoT-ovci bave posljednjih nekoliko dana.

>> Igra prijestolja: Najavljen studijski album popularnih glazbenika u čast posljednje sezone

Jason Drogo

Jason Momoa

Govoreći o GoT-u, možemo sa sigurnošću reći da je, pored Neda Starka, ‘drugi’ nikad prežaljeni lik – Khal Drogo. Naime, Martinova oštrica, kao i oštrica Weissa i Benioffa, preoštra je, pa smo Droga izgubili već u prvoj sezoni a s njime je serija ostala i bez odličnog Jasona Momoe. Uloga Droga lansirala je glumca, koji se nakon te uloge proslavio u mnogim drugim odličnim izvedbama. Sada je na redu nova avantura: Momoa se ponovno upušta u ulogu neustrašivog ratnika. Momoa će imati glavnu ulogu u nadolazećoj Appleovoj sci-fi seriji See. Intrigantan je to projekt, a s Momoom na čelu, serija će zasigurno privući i solidnu količinu gledatelja.

>> Orange is the New Black: Novi trailer, novi uvjeti i novi konflikti šeste sezone (VIDEO)

Cloak & Dagger

Marvelov serijski imperij sve više raste. Jedna od posljednjih serija koje su izašle iz Marvelova laboratorija, jest Cloak & Dagger, naslov koji je neposredno nakon izlaska srušio rekorde gledanosti i postao jedan od najjačih aduta ove kompanije. Stvari su se dodatno zakuhale, a Marvel je odlučio ispreplesti radnju ove i jedne druge serije. Cloak & Dagger susrest će se tako s narativom serije Agents of S.H.I.E.L.D. Nije još sasvim jasno na koji će se način ova dva naslova dodirnuti i ući u interakciju, ali ono što je sasvim jasno, jest to da nas očekuju nova marvelovska uzbuđenja.

>> The Deuce: HBO napokon definirao datum premijere i vremenski skok druge sezone! (FOTO)

Westworld

Za kraj – Westworld. Nakon negativne vijesti o padu gledanosti u drugoj sezoni, što s jedne strane iznenađuje a s druge se čini sasvim razumljivim efektom, stigla je i vijest o Evan Rachel Wood, koja kaže da ima mnoge poteškoće u praćenju radnje. Ni sama glumica, koja je jedna od vodećih lica serije, ne zna gdje serija ide i kuda se narativ kreće. Za fanove je to, na neki način, dobro – ni sama publika nije baš sigurna oko radnje. Mnogo je neduomica, nejasnoća i pitanja u zraku. Pored glumice, ni Ed Harris ne zna kuda serija ide. I mi se, na kraju ovog pregleda, pridružujemo Harrisu i Wood i postavljamo otvoreno pitanje – kuda Westworld ide?

>> Novac, seks, droga, moć – Power se vraća na Pickbox!

Komentiraj

Komentara