Tjedni pregled kratkih vijesti: The Romanoffs, Dr. Who, Daredevil, The Deuce, Sluškinjini skandali…

Pred nama je, službeno, još jedna serijska jesen. Topli dani su iza nas, a približava se idealno vrijeme za bingeanje novih-starih naslova. S dolaskom jeseni, stižu i zanimljivije vijesti koje su oslobođene ljetnih sparina. Ukratko – ulazimo u vruću fazu godine, barem što se serija tiče.

>> Into the Dark: Blumhouse i Hulu donose cjelogodišnju, brutalnu horor seriju (VIDEO)

The Romanoffs

Serija koja će zasigurno obilježiti jesen je novo djelo tvorca Mad Mena. Dosad smo ispratili prvi trailer, a Amazon je započeo svoju jesensko-zimsku kampanju objavom novog trailera serije The Romanoffs. Serija, koja osim intrigantne i bogate priče donosi i povratak njezina kreatora Matthewa Weinera na male ekrane, predstavlja svojevrstan ‘pomak’ Amazonove produkcije. I dok je prvi trailer naglasak stavio na moćnu glumačku ekipu (o čemu smo već pisali ovdje), drugi je pak otkrio da seriju ne čine samo glumci. Naime, Weiner je pripremio pravu poslasticu, koja izlazi 12. listopada.

Doktor(ica) Who

Nova sezona, nova doktorica. Nakon reinkarnacija koje su u prvi plan postavljale isključivo muške likove, došlo je vrijeme za zaokret i za predstavljanje prve Doktorice Who. Jedanaesta sezona ‘modernog’ Whoa bit će itekako zanimljiva, budući da je došlo do mnogih promjena kako u glumačkom, tako i u producentskom sastavu. Nova protagonistica je Jodie Whittaker, koja će unijeti svježine u seriju, dok će showrunner Chris Chibnall unijeti nove stilističke smjernice. Fanovi Whoa s nestrpljenjem iščekuju 11. sezonu koja predstavlja svojevrstan novi početak. Epizode stižu 7. listopada.

Daredevil

Nakon neslužbenih informacija o gašenju Defendersa, stižu i dobre vijesti za marvelovce. Netflix i Marvel zaključili su treću sezonu Daredevila i službenim kanalima najavili datum izlaska novih epizoda. Teaser ne otkriva mnogo toga, treća je sezona još uvijek dobro skrivena od očiju fanova. No, budući da nove epizode izlaze 19. listopada, uskoro bi mogli dobiti i konkretnije trailere.

The Deuce

Dobre, a ujedno i ne tako dobre, vijesti stižu iz smjera HBO-a. Serija The Deuce je službeno produžena za još jednu sezonu, no ona će istovremeno biti i posljednji nastavak djela Davida Simona i Georgea Pelecanosa. Čini se da je to, za Simona, sasvim dovoljno da bi ispričao unaprijed osmišljenu priču. Imajući na umu dosadašnji razvoj serije, treća sezona bi mogla ponuditi sasvim dovoljno vremena i prostora za privođenje kraju ovog ambicioznog i kvalitetnog projekta. Bez obzira na to, Simon će i dalje djelovati pod okriljem HBO-a, gdje već priprema novu dramsku seriju o Španjolskom građanskom ratu.

Sluškinjini skandali

Yandy, popularna web-trgovina koja prodaje donje rublje i ”privlačne” halovinske kostime, ovih je dana na meti mnogih. Naime, u svojoj je ponudi ova trgovina imala halovinski kostim po uzoru na kostimografiju Sluškinjine priče. Pišemo imala, jer je odmah uslijedio pravi skandal na društvenim mrežama. Yandy je napadnut sa svih strana, zbog kostima koji je od kritičara interpretiran kao kostim koji potkopava stavove i kritičku poziciju serije. Prema njima, kostim je u kontradikciji s idejom Sluškinjine priče. Yandy je odmah popustio i uklonio kostim iz svoje ponude, s javnom isprikom na Twitteru, gdje je naglašeno da se ovim kostimom zapravo dala podrška emancipaciji i osnaživanju žena. No, ovim se činom uvrstio u popis onih koji nezavidnim marketinškim promašajima nastoje kapitalizirati na aktualnim društvenim problematikama. Paralelno, lista skandala koje se vežu uz Sluškinjinu priču se dodatno proširila.

>> Get Shorty: Stiže druga sezona odlične kriminalističke komedije

Komentiraj

Komentara