Tjedni pregled kratkih vijesti: Trump i Roseanne, Street Fighter, Fargo, The Crown…

Još je jedan serijski tjedan za nama, a pregled najzanimljivijih vijesti u posljednjih sedam dana započinjemo s onom najsvježijom: Donald Trump je osobno nazvao Roseanne Barr kako bi joj čestitao na 18.4 milijuna gledatelja koje je u utorak privukao povratak sit-coma Roseanne. Američki se predsjednik glumici usput i zahvalio na političkoj podršci, budući da Barr podržava Trumpa i u stvarnom životu, i kao serijska Roseanne. Barr može tako zadovoljno trljati ruke: premijera ponovno oživljenoga sit-coma je premašila sva očekivanja.

>> Revival i remake manija: Zašto se (re)produciraju i gledaju naslovi iz 90-ih?

Lemony-Fighter

I dok neke serije tek kreću u novo-staru avanturu, neke završavaju poprilično rano. Slučaj je to serije Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja, koja će se s fanovima oprostiti nakon treće sezone. Potvrdilo je to i vodeće lice serije, Neil Patrick Harris, kazavši da je cijela kreativna ekipa koja radi na projektu odlučila ispoštovati formu i sadržaj ciklusa knjiga, te priču zaokružiti kako spada prije no što se sadržaj razvodni, a sama serija bespotrebno oduži. No, nakon svake serije koja završava, dolazi barem jedna nova: Street Fighter, klasik iz svijeta video igara, postaje serija! Priča će odražavati pojedine elemente iz video-igre Street Fighter II, a u fokusu će biti likovi poput Chun-Lija, Ryua, Kena i Guile. Entertainment One će producirati ovu akcijsku seriju gdje ćemo pratiti protagoniste u borbi protiv zlikovca Bisona.

>> Stranger Things: Izvršni producent Shawn Levy o novostima oko treće sezone

Od GoT-a do Krune

Glumac Tobias Menzies komentirao je mogućnost svog povratka u idućoj sezoni Igre prijestolja, gdje glumi poprilično nesposobnog, a za mnoge i iritantnog, Edmurea Tullyja. Nakon brojnih grešaka i nespretnosti, Edmurea su zarobili Lannisteri na Crvenom vjenčanju; bio je taoc, pa mamac, da bi na koncu prevario svoje ljude i izdao legendarnog Black Fisha. Sada, kaže Menzies, njegov povratak u završnoj sezoni serije i nije baš tako siguran. Možda i bolje – rekli bi mnogi fanovi, a možda bi to rekao i sam Menzies, koji ionako ima novi posao. Naime, službeno je potvrđen kao novo lice serije The Crown (Kruna), gdje će glumiti princa Filipa. Edmurea Tullyja na stranu, Menzies je odličan glumac, jedan od onih koji su se u posljednje vrijeme pojavljivali praktički svugdje, a gdjegod bili, ostavili bi i dobar dojam. Treća sezona Krune stiže ili krajem ove, ili početkom iduće godine.

>> Kuga – serija koja je razbila sve rekorde gledanosti stigla je na Epic Drama

Zovite me Filip

Stephen Hawking

U sjećanje na profesora Stephena Hawkinga, showrunneri serije Teorija velikog praska odlučili su odati počast teorijskom fizičaru u jednoj od idućih epizoda. Trenutno u jedanaestoj sezoni, serija je postala klasikom modernog doba zahvaljujući genijalnim skečevima, gestama i osebujnim ličnostima geek-protagonista, ali i zahvaljujući brojnim gostovanjima velikana iz svijeta znanstvene fantastike, znanosti i tehnologije. Jedan je od njih bio i Hawking, koji je čak sedam puta gostovao u seriji. Producenti, scenaristi i glumci, dirnuti Hawkingovim odlaskom, nisu dvojili ni sekunde oko posvećivanja jedne epizode čovjeku koji je, prema riječima showrunnera Stevea Hollanda, bio sastavni, veliki dio ove serije.

>> Kako su Žica i Omar Little spasili karijeru Michaela K. Williamsa

Hawking s ekipom Teorije

>> 5 ruskih serija koje morate pogledati

Fargo tek 2019., Bardem kao Cortes, Priča o igračkama na Picboxu!

Loše vijesti za fanove Farga: tvorac serije Noah Hawley je ohladio publiku kazavaši da će četvrta sezona izaći tek tijekom 2019. godine. Hawley je jednostavno prezauzet, radi na nekoliko filmskih i serijskih projekata, među kojima se ističe Legion, serija koja ga očito jako zaokuplja u posljednje vrijeme. U međuvremenu, Amazon je naručio mini-seriju Cortes, koja će tematizirati podvige istoimenog konkvistadora. Njega će igrati oskarovac Javier Bardem, koji se nakon dugo godina vraća na male ekrane. Zanimljivo je to što bi seriju trebao producirati Steven Spielberg, koji je, evo, prije neki dan (vidi ovdje), kritizirao TV i govorio da serije prijete filmu… Ponekad je čudan i zamršen taj svijet velikih i raznoraznih velikana, koji skaču s jednog mjesta na drugo, pa je s vremena na vrijeme dobro uroniti u animirani i dječji svijet. Stoga, preporuka za kraj tjedna i za kratki predah od nabrijanih serija: Priča o igračkama! Pickbox je okupio sva tri nastavka ovog kultnog animiranog filma, a vremenska prognoza za vikend nije baš dobra…

Komentiraj

Komentara