Tjedni pregled kratkih vijesti: Zona sumraka, Gospodar prstenova, American Gods, Dr. Who, Buffy…

U prošlom su tjednu veliki naslovi zauzeli istaknuta mjesta u medijima. I to ne bez razloga. Nije riječ o nasumičnim vijestima i fragmentima kao što je to nerijetko slučaj kada je u pitanju Igra prijestolja. Riječ je o itekako zanimivljivim i važnim informacijama koje smo pomno probrali i kolažirali u ovotjednom pregledu vijesti.

>> Kondor (2018.): Sve što morate znati o novoj špijunskoj triler seriji

Zona sumraka

Krećemo s klasikom. I to s klasikom koji se nakon dužeg vremena vraća na male ekrane, u novom, modernom izdanju. Naime, već smo pisali o povratku Zone sumraka, kultnog TV naslova dvadesetog stoljeća čijim povratkom ili, kako to Amerikanci nazivaju, rebootom rukovodi talentirani Jordan Peele. Uz njega, tu je i Simon Kinberg, a zajedno će na CBS-u isporučiti seriju od koje se mnogo toga očekuje. Za Peelea je ovo iznimno zanimljiv trenutak karijere, a svojevrstan početak faze njegova razvoja obilježen je i videom koji najavljuje početak produkcije nove Zone sumraka.

>> Uspjeh: Otkriven datum premijere prve domaće serije iz HBO Europe produkcije

Gospodar prstenova

Nastavljamo s klasikom. I to s klasikom čiju je serijsku verziju malo tko, sa sigurnošću, očekivao. Bilo je onih koji su nagađali da bi do toga moglo doći zbog nestašice novih ideja i zbog trenda revivala, ali i onih koji su maštali o novom putovanju u Međuzemlje. Kako god bilo, Gospodar prstenova se vraća, a pitanje je hoće li Peter Jackson imati svoje prste u tome. Sudeći po posljednjim informacijama – neće. Na njujorškom Comic Conu, Jackson je u kratkom razgovoru rekao da se veseli seriji, da je iščekuje te da se raduje tome što će i netko drugi, pored njega, re-kreirati Tolkienov svijet. Tko će biti taj drugi, još nije poznato.

>> Kronike iz Narnije: Netflix priprema nove filmske i serijske adaptacije

American Gods

Nakratko se rastajemo od klasika i skrećemo pažnju na jednu noviju seriju koja će uskoro po drugi put stići na male ekrane. Na ovogodišnjem Comic Conu, koji se održava u New Yorku, objavljen je teaser za drugu sezonu serije American Gods. Iako se serija iznutra restrukturirala, te je nakon odlaska trojice showrunnera došlo do promjene u kreativnoj ekipi, teaser ne sugerira da će sama serija osjetiti promjenu u negativnom smislu. Dapače, izgleda da će publika dobiti odličan nastavak.

Doktorica Who ruši rekorde

Doktorica Who

Opet na klasike. Neki bi ovu vijest preskočili, ali smatramo da je važno istaknuti uspjeh novog Doktora, odnosno Doktorice Who. Gledanost premijere je rekordna, najbolja i najviša kada je u pitanju moderna verzija serije: gotovo 9 milijuna ljudi je popratilo prvu žensku reinkarnaciju Whoa. Jodie Whittaker je izazvala lavinu pozitivnih reakcija i kritika, pohvala i komentara koje nijedan moderni Who nije do sada dobio. Pohvale za Jodie, pohvale za prvu doktoricu.

>> Get Shorty: Stiže druga sezona odlične kriminalističke komedije

Buffy

Budući da je ovotjedni pregled obilježen njima, završit ćemo ga još jednim klasikom. Nakon potvrde o povratku Buffy, koja se ipak vraća u izmijenjenom izdanju, s novim pričama i novim likovima, uslijedile su reakcije kako fanova, tako i glumačke ekipe originalne serije. Nakon što je seriju podržao David Boreanaz, novu je Buffy podržala i protagonistica originala. Naime, Sarah Michelle Gellar je kazala da podržava novu reinkarnaciju ubojice vampira, naglasivši da bi, kada je riječ o kvalitetnoj priči, ona trebala živjeti dalje, u različitim oblicima. Mnogi su fanovi i kritičari očekivali reakciju Sare Michelle Gellar više od reakcije samog Jossa Whedona, tvorca originalne serije. Nakon njezine podrške, možda se konačno privedu kraju rasprave o tome je li nastavak potreban ili nepotreban. Htjeli to fanovi ili ne, nova Buffy stiže.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara