Tko što radi u horor-komediji Scream Queens?

Već mjesecima znamo da se nadolazeća Foxova horor-komedija Scream Queens, iza koje stoji Ryan Murphy, ekipirala s vrlo impresivnim glumačkim imenima. U seriji su Jamie Lee Curtis, Emma Roberts, Lea Michele, Abigail Breslin, Nick Jonas, Ariana Grande… Do sada je Murphy pažljivo čuvao da detalji o radnji i likovima ne iscure van, pa se samo znalo da je serija smještena u studentski kampus sveučilišta Wallace, u kojem se počnu događati ubojstva. Ryan ne bi Ryan da se ipak nije raspričao o svome djelu, pa sad znamo tko koga i kako glumi u djelu koje slavi hororce iz 1980-ih. Znamo i da ubojica vreba članice sestrinstva, da mu je nadimak Crveni Vrag (jer takvu masku nosi, a odora je zapravo ukradena od sveučilišne maskote), i da svaki od likova ima motiv za zločine. Identitet počinitelja doznat ćemo u posljednjoj epizodi sezone. Priča počinje flashbackom u godinu 1995. kad se dogodilo nešto jezivo. 20 godina kasnije netko započne osvetnički pohod. Evo kako su raspoređene uloge:

Emma Roberts je Chanel (Chanel?!), predsjednica sestrinstva Kappa. Okrutna je, opsjednuta trendovima, ima super dečka, uživa vladati i cijeli je život htjela biti glavna Kappa.

Jamie Lee Curtis je Cathy Munsch, dekanica kojoj je dosta mladih kuja iz sestrinstva i htjela bi promijeniti sustav. Uzrujava je rasistički status quo, pa kreće u vlastiti križarski rat. Iza nje je gadan razvod, muž ju je ostavio zbog 25-godišnjakinje, pa se sva bacila na posao.

Lea Michele je Hester, okrutnog nadimka “Šanc”. Hester boluje od skolioze i prinuđena je stalno nositi Schanzov ovratnik, prema čemu gadura Chanel nema milosti. Ne pomaže ni to što je Hester stalno odjevena u odurne trenirke prastarog dizajna (što smo već mogli vidjeti).

Abigail Breslin i Ariana Grande su Chaneline jednako okrutne pobočnice, prva kao Chanel No 5, druga kao Chanel No 3. Cure ne mogu vjerovati što se događa s njihovim sestrinstvom, i ne podnose činjenicu da im dekanica puše za vrat i stalno ih ograničava.

Nick Jonas bogati je razmaženi nasljednik, član golferskog bratstva i među najpopularnijim frajerima u kampusu.

Keke Palmer je Zayday, genijalka, ambiciozna i vrijedna, koja je sestrinstvu pristupila jer smatra da će joj dobro doći u CV-u nakon faksa. Ona se, kao i dekanica, nada ispraviti nepravde u sustavu.

Komentiraj

Komentara