10 jako trash filmova koje volimo

Trash filmovi oduvijek su fascinirali filmofile jer imaju sposobnost da “loše”, “neukusno” i “primitivno” pretvore u anarhičnu umjetnost. Žanr je dobio ime zbog stilske forme koja se obraća našim najnižim nagonima. U isto vrijeme možemo uživati u filmu, a da imamo neugodan osjećaj u želucu. Gomile seksa, krvi i nakaradnih likova natjerale su nas da se osvrnemo na najbolje od najgorega… Donosimo vam listu deset jako trash filmova koje iz nekog neobjašnjivog razloga volimo!

10. Sharknado (2013)

Ovaj film po imenu Sharknado iz 2013. godine je jako jako trash jer se radi o tome da su svijet napali morski psi koji lete uz pomoć tornada. Ako prihvatite ovu suludu premisu, Sharknado će vas odvesti na surealnu vožnju koja ne staje! Preporučamo ga svima!

shark

9. Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)

Ova crno bijela drama iz 1965. godine prepuna je seksualnih aluzija i bespotrebnog nasilja još neviđenog do 60-ih godina prošlog stoljeća. Zašto ga još volimo? Jer tri opasne negativke gaze sve pred sobom, a duhoviti dijalozi frcaju na sve strane.

faster

8.  Iron Sky (2012)

U paralelnom svemiru gdje je Sarah Palin predsjednica, a Treći Reich ima bazu na tamnoj strani mjeseca, počinje invazija nacista na Zemlju. Iako je film glup kao ponoć, krasi ga simpatično poigravanje s poviješću i naravno gomila pretjeranih nacista.

7.  Masters of the universe (1987)

Nismo još vidjeli toliko kiča i loše glume na jednom mjestu, ali biseri poput caddilaca koji se pretvori u svemirski brod spriječit će bacanje VHS kasete u smeće. Ova igrana prerada crtića He-Man s Dolphom Lundgrenom u glavnoj ulozi nas momentalno vraća u djetinjstvo, a rezultat je spoj Star Warsa i Conana barbarina.

6. Death Race 2000 (1975)

Death Race je krvava priča o utrkama na život i smrt u distopijskom svijetu gdje na automobile stavljaju predimenzionirane noževe. Zašto ga volimo? Zato jer bez ovog filma ne bi nastalo mnogo filmova koje je nadahnuo, uključujući i megapopularni serijal Igre gladi (Hunger Games).

5. Hard Ticket to Hawaii (1987)

Ovaj film iz 1987. godine iznimno je trash jer jer komadi u bikinijima praše sa strojnicama, otrovne zmije plaze po pitoresknom otoku, a ljudi umiru na potpuno nemoguće načine. Od svih akcijskih B filmov,a Hard Ticket to Hawaii je najzabavniji i pravi je omjer neukusnog seksizma i macho akcije.

4. Dead alive (1993)

Kung fu svećenik koji se bori protiv zombija. Nama dovoljno. (Gledajući neke od najodvratnijih scena u povijesti kinematografije ,nije nam jasno kako je redatelj Peter Jackson dobio u ruke Gospodara prstenova.)

3. Tucker and Dale vs Evil (2010)

Autori su potpuno okrenuli koncept horor filma na glavu. Ovdje nema negativaca, a od filma se diže kosa na glavi i javlja nezaustavljiv smijeh. Kad skupina klinaca odluči otići na izlet u šumu, ni ne sanjaju da će svi skupa poginuti u nepredvidljivim i slučajnim nesrećama.

2. Plan 9 From Outer Space (1959)

Ovaj kultni trash film Ed Wooda često je proglašavan najgorim filmom svih vremena, a radi se o izvanzemaljcima koji stvaraju zombije i vampire kako bi uništili čovječanstvo. Plan 9 From Outer Space je stvarno toliko loš da ne možemo ostati ozbiljni. U srcu ovog dreka krije se prava avangarda.

1.  Kung fury (2015)

Kung Fury je policajac/nindža koji odlazi nazad u vrijeme kako bi ubio najgoreg kriminaca svih vremena – kung fuhrer Hitlera. Hitler, kung fu, vikinzi, dinosauri i David Hasselhoff: ovo bi mogao biti najbolji film svih vremena!

Komentiraj

Komentara