Top 5 emisija za opuštanje u karanteni

Prilično su stresna vremena pred nama, a ne možete ni slobodno otići na kavu u omiljeni kafić ili se približiti nekome na bliže od dva metra. Što biste onda trebali raditi s tim silnim slobodnim vremenom? Ne brinite, imamo listu filmova i serija koju smo kreirali posebno za opuštanje vaših moždanih vijuga, a pritom ćete možda i naučiti nešto novo.

1. Minimalism

Bogatstvo je postalo uobičajena pojava, ono što se na televiziji prikazuje kao normalno. Ali jesmo li pretjerali? Naš je um postao potrošački, računamo kako ćemo kupiti sljedeći najnoviji uređaj, iako onaj kojeg imamo još dobro radi. Mjeri li se naša sreća u materijalnom, kupljenom? Kako to utječe na sve oko nas? Očekujemo li previše od nas samih? Upravo zato trebate pogledati ovaj dokumentarac, film o onome što je bitno.

2. Our planet

Jedan, jedini, neponovljivi: sir David Attenborough. Svi ga znamo kao jednog od predvodnika svijeta dokumentaraca o divljini, ali i po brojnim upozorenjima o klimatskim promjenama, o globalnom zatopljenju koje utječe na život u divljini. U osam epizoda možete vidjeti živopisne scene prirode kakvu niste vidjeli dosad, od Arktika i polarnih medjveda koji polako gube svoje prirodno stanište do Afrike i borbe za preživljavanje.

3. Grand Designs

Volite arhitekturu i onaj osjećaj zadovoljstva kad se zadnja kockica savršeno posloži? Onda je ova dokumentarna serija točno za vas. Kevin McCloud svojim gostima pomaže napraviti nešto ni iz čega, po mogućnosti unutar zadanog vremenskog roka i budžeta (ne bojte se, to uglavnom ne bude tako – drama). Imat ćete priliku vidjeti izgradnju obične kuće, ali i dvorca, kuće na vodi i kolibice. Što više tražiti od emisije?

4. Once Upon A Time…Life

Ovog se sigurno sjećate iz svog djetinjstva, ali za sve oni koj nisu bili blagoslovljeni ovim blagom predstavljamo najbolji način za učiti francuski. Maestro vas kroz svaku epizodu upoznaje s novim dijelom tijela i kako on funkcionira na zabavan i interaktivan način. Naravno, isprve će vam se ovo činit djetinjasto, ali animacija iz 1986. godine će vas zabaviti na dosad neviđene načine. Tko zna, možda naučite nešto o svom tijelu što ste zaboravili ili nikad niste znali. Uz pomoć bijelih stanica u obliku ljudi koje tijelom putuju u letjelicama. Dap .

5. Bob Ross

Ako se dosad niste opuštali uz snimke crtanja Boba Rossa, ne znate što ste propustili. Ne samo da možete biti kreativni i pratiti njegove upute kako biste i sami dobili takvu sliku, ali njegov miran ton glasa i smirenost će opustiti svaki mišić u vašem tijelu. Njegove su izreke jedinstvene i pamtljive, naučit će vas i nešto o životu. Volite AMSR? U svakoj Rossovoj epizodi imate pregršt ugodnih zvukova koji vas mogu i uspavati.

Piše Mejdi Miljković

>> Život piše najzanimljivije scenarije

Komentiraj

Komentara