Top of the Lake/BBC/Pickbox

Top of the Lake: Neprepoznatljiva i neodoljivo dobra Nicole Kidman u novoj sezoni

Druga sezona popularne serije, uznemirućuje novozelandske priče Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl) premijerno će se prikazati 18. rujna na streaming servisu Pickbox, u isto vrijeme kad je i zakazana i britanska premijera na BBC-ju.

Prošle su četiri godine otkad je kriminalistička drama redateljice Jane Campion Povrh jezera (Top of the Lake) osvojila svjetski auditorij svojom pomalo uznemirujućom pričom o nestaloj djevojčici iz novozelandske zabiti.

>> 12 novih serija: bogata jesenja shema na Pickboxu

Serija je uznemirila duhove, gledatelji su se napokon uvjerili u neizmjerni talent glumice Elisabeth Moss (Momci s Madisona, Sluškinjina priča), a sada se vraća pojačana dvama velikim glumačkim imenima: Nicole Kidman i Gwendoline Christie (popularna Brienne of Tarth iz Igre prijestolja). Osim nove sezone koja počinje s emitiranjem na Pickboxu u ponedjeljak 18. rujna, isti će dan biti dostupan i cijela prva sezona.

BBC/Pickbox

Nicole Kidman s perikom, bez porculanskog tena

Nakon četiri godine stanke i iznimno uspješne prve sezone, na male ekrane se u velikom sjaju vratila kriminalistička drama Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl). Osim intrigantne priče, druga sezona donosi i jedno zvjezdano pojačanje. Oskarovka Nicole Kidman se seriji pridružila kao Julia, adoptivna majka djevojčice Mary koja je biološka kći detektivke Rachel Griffin. Uloga je napisana posebno za Nicole Kidman, a jednu od najljepših žena svijeta u novoj ulozi možete vidjeti bez šminke i zlatnih uvojaka. Sjedokosoj i pjegavoj Kidman koja utjelovljuje neurotičnu posvojiteljicu i tek outanu lezbijku uloga nevjerojatno pristaje jer prikazuje njezin talent u najsirovijem izdanju.

BBC/Pickbox

„Jane mi je rekla: ‘Želim da igraš ovaj lik. To je uloga u kojoj ćeš najviše zasjati’“, otkrila je Kidman o tome kako je dobila ulogu.

Iako su gledatelji nedavno imali priliku gledati Kidman u Oscarom nagrađenom filmu Lav (Lion), u kojem također glumi adoptivnu majku malenog indijskog dječaka, ovo je dijametralno suprotna uloga koja hrabro stupa na mračni teritorij ljudske psihe. Kompleksnost ove uloge se najviše podudara s njezinom hvaljenom izvedbom u Malim lažima (Big Little Lies) za koju je bila nominirana za nagradu Emmy.

>> Vikinzi: Potvrđen dolazak šeste sezone!

Duga suradnja Kidman i Campion

Zanimljivo je napomenuti da je Povrh jezera jedina serija uz Twin Peaks koja je imala svoju specijalnu premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu, no i to da su dvije megatalentirane žene – Campion i Kidman – već surađivale. 1996. godine je Jane Campion režirala film Portret dame prema romanu Henryja Jamesa, a Kidman je uz Johna Malkovicha utjelovila glavnu ulogu, onu Isabel Archer.

No dvije žene vrlo su bliske i u privatnom životu jer je Kidman kuma Campioninoj kćeri Alice Englert koja u Povrh jezera glumi Kidmaninu posvojenu kćer Mary. Možda vam se ovo čini kao začarani krug privatnih i poslovnih prijateljstava i suradnji, ali lijepo je vidjeti darovitu ženu poput Nicole Kidman u izazovnim ulogama gdje fokus nije na izgledu, nego na dubinskoj psihološkoj karakterizaciji likova.

Nove epizode Povrh jezera: Kineskinja (Top of the Lake: China Girl) gledajte na streaming servisu Pickbox svakog ponedjeljka od 18. rujna.

Komentiraj

Komentara