Train Truckers: Nova doku serija o ekipi koja se bavi transportom lokomotiva

Prikazuje se od subote 24. kolovoza u 16.40h na Viasat Explore

Na kanalu Viasat Explore od subote 24. kolovoza u 16:40, ne propustite prvu sezonu dokumentarne serije Prijevoz vlakova (Train Truckers). Pratimo pustolovine obiteljske ekipe stručnjaka za vuču teških vozila koji se brinu o transportu najtežih, najdužih i najvrjednijih lokomotiva diljem svijeta, cestom, tračnicama i morem.

>> Garaža na kraju svijeta: Dokumentarna serija o ekipi genijalnih mehaničara

Ova ambiciozna šestodijelna serija služi se naprednom računalnom tehnologijom kako bi otkrila inženjersku genijalnost ekipa koje se prihvaćaju tih golemih pothvata, dok rijetki arhivski snimci otkrivaju tajnu povijest lokomotiva i ljudi koji su se posvetili njihovoj gradnji i obnovi.

Nema tog posla s kojim se ekipa ne bi mogla nositi, bilo da se radi o prijevozu klasične parne lokomotive poput Brittanije ili putničkog vlaka Intercity Class 800 koji je tek stigao iz Japana.

Usto redovito testiraju svoju inženjersku domišljatost, smišljajući inovativne načine za prijevoz lokomotiva masivnim prikolicama i savladavajući izazove poput uskih cesta, lošeg vremena, nestabilnih mostova i gustog prometa kako bi došli do svojih konačnih odredišta.

>> NEM Zagreb: Prijavi svoj scenarij i osvoji 5000 eura

Komentiraj

Komentara