True Detective: Otišao izvršni producent i redatelj Jeremy Saulnier, što se događa s trećom sezonom?

Treća je sezona serije True Detective već neko vrijeme u procesu realizacije, ali izgleda kako odnosi među članovima ekipe zadužene za produkciju novih epizoda nisu baš jako dobri. Nakon poprilično razočaravajuće druge sezone serije, čija je prva sezona izazvala mnogo pozitivnih kritika i pohvala publike, nade su se polagale upravo u nadolazeću, treću sezonu, za koju se mislilo da bi mogla podići razinu kvalitete ove serije. Jedan od razloga zbog kojega je kritika s interesom pratila razvoj ovoga projekta, jest angažman Jeremyja Saulniera, odličnoga redatelja u usponu čiji ga je dosadašnji rad gurnuo u prvi plan filmske i TV produkcije. No, Saulnier je neočekivano napustio seriju.

>> Kako su Žica i Omar Little spasili karijeru Michaela K. Williamsa

Jeremy Saulnier

Saulnier je u ekipu True Detectivea stigao nakon rada na Green Roomu i Blue Ruinu, gdje ga je kritika zapazila i visokim ocjenama vrednovala njegove redateljske, kreativne sposobnosti. Saulnier je trebao preuzeti funkciju izvršnog producenta i podijeliti redateljske dužnosti s tvorcem serije Nicom Pizzolattom, ali do potpune kolaboracije između njih dvoje neće doći. Naime, Saulnier će režirati samo dvije epizode treće sezone ove antologijske serije. Razlozi njegova odlaska nisu sasvim jasni, a službena medijska priopćenja HBO-a i Pizzolatta nisu pomogla u  njihovom razjašnjenju. Spominje se samo konflikt koji je nastao zbog nesuglasica oko rasporeda i pojedinih dijelova plana snimanja, što izgleda kao svojevrstan medijski i retorički flaster kojim se nastoji prekriti i prikriti dublji razlog sukoba.

HBO i Pizzolatto su, u međuvremenu, bili jako brzi u pronalasku zamjene. Tako će upražnjenu poziciju izvršnog producenta, kao i redateljsku palicu bez vlasnika, preuzeti Daniel Sackheim. Redatelj je to kojega jako dobro poznajemo, pogotovo na temelju njegova rada u serijama poput Igre prijestolja i Leftoversa, te je upravo zbog toga opravdano reći kako je on idealna zamjena za Saulniera. Možda će upravo njegov ulazak s klupe biti određujući faktor promjene putanje kojom je True Detective krenuo u drugoj sezoni a koja se, kao što smo mogli vidjeti, nije pokazala uspješnom. Dakle, dok je Saulnierov odlazak doveo u pitanje mogući preporod serije, Sackheimov ulazak sugerira da bi treća sezona ipak mogla krenuti pravim smjerom. Hoće li se predviđanja ostvariti, saznat ćemo tek dogodine: treća sezona True Detectivea izlazi tek 2019.

>> Sluškinjina priča: Trailer najavljuje napetu, dinamičnu drugu sezonu i – bijeg iz Gileada? (VIDEO)

Komentiraj

Komentara