Tutankhamon: Nova serija na Epic Drama kanalu

Epic Drama od subote, 20. travnja u 19.30 premijerno počinje s prikazivanjem 1. sezone povijesne serije Tutankhamon (2016). Redatelj Peter Webber poznato je ime u filmskoj industriji. Režirao je filmove ”Djevojka s bisernom naušnicom” i ”Hannibal: Početak” te nagrađivani dokumentarac ”Zemlja: Jedan čudesan dan”. Pisca Guya Burta pamtimo po serijama koje se prikazuju na kanalu Epic Drama: ”Beowulf: Povratak u Shieldlands” i ”Žene iz Bletchleyja”.

Smještena u veličanstvenoj Dolini Kraljeva, ovo je ambiciozna i nadasve zanimljiva priča o životu Howarda Cartera, poznatog i cijenjenog britanskog arheologa koji je pronašao grobnicu dječaka-kralja Tutankhamona. Priča počinje 1905. godine u trenutku kada mladi Carter vodi ekspediciju prepun entuzijazma, no kada dođe do sukoba i Carter iskapanje dovede u opasnost, Služba za antikvitete u Kairu ukine mu dozvolu za kopanje.

Carter je isključen iz društva i živi teškim životom, sam i na rubu društva, sve dok slučajan susret s britanskim aristokratom lordom Carnarvonom, amaterskim zaljubljenikom u arheologiju, i njegovom kćeri lady Evelyn, dramatično ne promijeni Carterovu sudbinu i pruži mu neočekivanu priliku za ljubav.

Glumci: Max Irons, Sam Neill, Amy Wren, Jonathan Aris, Leon Clingman, Stefan Erasmus, Susan Danford, Vere Tindale

Komentiraj

Komentara