TV povratak Sache Barona Cohena: Nakon satire i komedije, slijedi glavna uloga u ozbiljnoj špijunskoj drami

Posljednji značajniji televizijski rad legendarnoga komičara Sache Barona Cohen bio je isto tako legendarni Ali G koji je i naslovnog lika i samoga glumca lansirao i uokvirio kao pop-kulturnu ikonu. Nakon toga, glumac se većim dijelom posvetio filmskoj produkciji, gdje je briljirao u Boratu i Diktatoru, a svoje je uloge vrhunski odigao i u filmovima Les Miserables i Alisi iza ogledala. Sada se, nakon višegodišnjeg izbivanja s malih ekrana, gdje se tek nekoliko puta pojavio kao gost ili posuđivao svoj glas animiranim likovima, Baron Cohen vraća u serijski svijet: tumačit će glavnog lika nove, nadolazeće Netflixove serije The Spy.

>> Benedict Cumberbatch predvodi moćan glumački sastav u novoj Showtimeovoj seriji (FOTO+VIDEO)

Ali G

Riječ je o špijunskoj mini-serijskoj drami, koja će kroz šest epizoda prikazati priču Elija Cohena, izraelskog špijuna koji je djelovao u Siriji tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Mini-serija je ekranizacija istinite priče koja je svojedobno potresla Bliski Istok i (geo)političke odnose koje su oblikovale i još uvijek oblikuju tamošnji društveni, ekonomski i politički kontekst. The Spy će tako pratiti Cohenova prezimenjaka u njegovom usponu u sirijskom društvu, njegovo probijanje kroz tadašnje političke strukture Sirije te njegovo sklapanje veza, razvijanje poznanstava, izvora informacija i političko-špijunskog umrežavanja. Cohenovo špijunsko djelovanje, a osobito tragičan završetak njegove priče, izazvali su tada turbulentne događaje čije se reperkusije, kažu upućeni, osjećaju i dan danas.

Ovaj projekt predstavlja novitet i svojevrsnu prekretnicu u karijeri Barona Cohena. Do sada smo, gotovo uvijek, glumca gledali u satiričnim, komičnim djelima, skečevima i performansima. The Spy će stoga biti pravo osvježenje, kao što je to trebala biti i uloga Freddyja Mercuryja u biografskom filmu legendarnog frontmena Queena koju, naposljetku, ipak nije odigrao. Uloga Elija Cohena bit će tako jedna od većih uloga koje je Baron Cohen imao u posljednje vrijeme, a njegov je angažman i jedna od zanimljivijih novijih Netflixovih akvizicija. Streaming velikan još nije definirao početak snimanja i start produkcije, kao što nije skicirao vremenski okvir izlaska serije. S obzirom na tempo rada ove kompanije, kao i na tekući program i ovogodišnji plan, mini-serija The Spy bi svjetlo dana mogla ugledati prije od očekivanog, a najkasnije početkom iduće godine.

>> Rat svjetova: Mini-serijska adaptacija Wellsovog klasika bit će ”iznenađujuća i puna šokova” (FOTO)

Komentiraj

Komentara