TV premijera Zvizdana na kanalu HBO

TV premijera Zvizdana, nagrađivanog filma u režiji Dalibora Matanića bit će na HBO kanalu 28. kolovoza u 20h!

“Zvizdan je sa svojom univerzalnom porukom, borbom za pobjedu ljubavi i interakcijom s publikom i festivalima u mnogo čemu postavio nove nivoe hrvatskom filmu. Prime time premijera na HBO-u kao prvi film iz ove regije jedna je od tih sjajnih stvari koja se događa s našim filmom koji ne prestaje privlačiti publiku u kina širom svijeta i dobivati nagrade po festivalima. HBO je simbol moderne televizije i ponosni smo što nas očekuje još jedna blistava premijera.” ~ Dalibor Matanić

Deveti dugometražni igrani film redatelja Dalibora Matanića, „Zvizdan“, premijerno je prikazan na 68. Filmskom festivalu u Cannesu te je osvojio nagradu žirija u kategoriji Un Certain Regard. Trijumfirao je na festivalu u Puli gdje je uz Veliku Zlatnu arenu osvojio još pet nagrada, na Sarajevo Film Festivalu osvojio je nagradu međunarodne konfederacije umjetničkih kina (CICAE), Grand Prix za najbolji film na Međunarodnom filmskom festivalu i forumu za ljudska prava 2016. (Ženeva), bio je ovogodišnji hrvatski kandidat za nagradu Oscar….

Glume: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Trpimir Jukić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Ksenija Marinković.

Komentiraj

Komentara