Tvorac Breaking Bada: Moguć je povratak Jesseja Pinkmana

Obilježavajući desetu godišnjicu sada već kultne serije,  scenarist, izvršni producent i redatelj Breaking Bada zaintrigirao je brojne fanove svojim neočekivanim, ali primamljivim izjavama. Dok je, s jedne strane, posvećen razvoju spin-off serije Better Call SaulVince Gilligan je, izgleda, zaokupljen promišljanjima o budućnosti i životnom putu lika koji je obilježio jednu od najboljih serija svih vremena. Gilligan je tako, zainteresiranim novinarima, otkrio da bi bio i više nego sretan kada bi mogao ponovno “oživjeti” i preraditi ni više ni manje nego Jesseja Pinkmana.

>> Maisie Williams: GoT neće snimati više različitih završetaka

Što se dogodilo s Pinkmanom?

U prilog tome da se tvorac serije i nakon deset godina razmaka nije odvojio od svojih likova, govore i Gilliganova sugestivna promišljanja o tome što je moglo zadesiti jednog od favorita fanova serije:

Policija je mogla biti upravo iza ugla. Ili ga je, pak, mogla zadesiti nesputana, slobodna budućnost. Osobno bih volio da je pobjegao, jer je on itekako otplatio svoje dugove. Volim vjerovati da je uspio pobjeći.  Ne znam točno što bi on trebao raditi, u smislu nekakve karijere. Jednostavno se nadam da je otišao, susreo neku dragu osobu, te da više nije kriminalac i da se ne mora suočavati sa strahotama s kojima se suočavao. Uvijek sam volio tog lika. Uvijek sam bio slab na njega.

Cranston, Paul i Gilligan

Za razliku od priče glavnog lika Waltera Whitea, Pinkmanov odlazak s malih ekrana nije do kraja i u potpunosti razrješen. Upravo otvoreni Pinkmanov kraj nudi široku perspektivu za eventualno oživljavanje lika. Prateći aktivnosti Aarona Paula, glumca koji je od Pinkmana učinio ono što on danas jest, moglo bi se zaključiti da se on nipošto ne bi bunio oko povratka u ulogu koja ga je proslavila. Naime, Paul poprilično često na društvenim mrežama objavljuje sadržaj vezan uz Breaking Bad, kao što često s entuzijazmom govori o Pinkmanu i odgovara na pitanja vezana uz seriju. Kako god bilo, postoje dvije mogućnosti. Prva je ona najizglednija: Pinkman bi mogao nakratko bljesnuti u seriji Better Call Saul. No, ne treba isključiti drugu mogućnost, onu koju fanovi zasigurno najviše priželjkuju: Pinkmanov protagonistički povratak u samostalnoj seriji. Upravo potonja mogućnost otvara prostor mašti i nadanju fanova jer, kao što je i sam Gilligan povodom pitanja Pinkmanova povratka izjavio – “sve je moguće”.

>> 9 stvari koje (vjerojatno) niste znali o seriji Breaking Bad

Komentiraj

Komentara