Tvorci Westworlda otkrili svoj novi projekt: Distopijska serija o Americi koju oblikuje tehnologija

Nakon iznimno uspješne serije Westworld, gdje su se na originalan i kreativan način poigrali dosezima, nuspojavama i utopijsko-distopijskim efektima tehnologije budućnosti, tandem koji stoji iza priče o ”pomaknutom” i pomalo jezivom tematskom parku priprema jedan novi, zanimljivi projekt. Nova serija, koju za Amazon pripremaju Lisa Joy i Jonathan Nolan, pružit će priliku ovom kreativnom duetu da produbi i proširi pitanje odnosa tehnologije i društva.

>> Tvorac Živih mrtvaca o finalu osme i konceptu devete sezone: ”Bit će to gotovo pa i nova serija”

I dok fanovi nestrpljivo očekuju drugu sezonu Westworlda, Joy i Nolan odlučili su otkriti na kojem projektu rade: riječ je o serijskoj adaptaciji knjige The Peripheral. Autor knjige je William Gibson, pisac znanstvene fantastike kojega mnogi smatraju ocem sci-fi podžanra cyberpunka. Jedna je to od posljednjih Gibsonovih knjiga, u kojoj autor kombinira elemente znanstvene fantastike i trilera, uz dodatak napete misterije. Priča prati život jedne žene koja živi u distopijskoj Americi, gdje se odnos društva i tehnologije zakuhao te gdje je tehnologija započela proces suptilnog oblikovanja društva.

>> Westworld: Novi trailer najavljuje kaos i zaoštravanje sukoba u drugoj sezoni (VIDEO)

William Gibson

Scenarij serije će pisati oskarovac Scott B. Smith, koji će također biti i izvršni producent uz Joy i Nolana. Tvorci Westworlda osigurali su svoj prostor nakon što je Amazon raspisao svojevrstan ”natječaj”, kroz kojeg je htio izvući najbolji mogući rad, a koji je specifičan po tome što je za odabrani scenarij unaprijed rezervirana serija. Dakle, novi projekt Joy i Nolana neće morati prolaziti kroz tipičnu fazu pilot epizode: Peripheral će odmah biti serijaliziran i kao takav objavljen u cjelini. Poznavajući njihov rad kroz HBO-ovu uspješnicu, a poznavajući i rad genijalnoga Gibsona, bez mnogo razmišljanja možemo zaključiti kako je ovdje riječ o vrućem naslovu i seriji koju obvezno moramo zabilježiti te čiji razvoj moramo, naravno, popratiti.

>> Rat svjetova: Mini-serijska adaptacija Wellsovog klasika bit će ”iznenađujuća i puna šokova” (FOTO)

Komentiraj

Komentara