Tvorci Westworlda poručuju: Treća sezona uvodi radikalne promjene

Nakon oštrih kritika i pada gledanosti, Westworld polako kreće prema trećoj sezoni. Drugu su sezonu publika i kritika poprilično iskritizirali, toliko da su i pojedini članovi vodstva HBO-a morali istupiti i braniti seriju Jonathana Nolana i Lise Joy. Naime, nakon uspješne i veoma impresivne prve sezone, u drugoj su showrunneri, prema mišljenjima mnogih, zakazali. Kompleksnost i kompliciranost narativa izdvojeni su kao problematični elementi Westworlda. No, njegovi tvorci sada pripremaju novitete.

>> Lost, bezvremenski televizijski fenomen, dolazi na Pickbox

Nakon napetog ustanka i napete završnice. producentska ekipa priprema nove epizode serije čiji je smjer nepredvidiv. Nolan i Joy su za Hollywood Reporter govorili o mogućim smjerovima i planovima za treću sezonu. Radnja bi se, uglavnom, trebala odvijati izvan parka, što bi značilo da bi se odnosi i napetosti trebali raspetljavati i razvijati u tzv. stvarnom svijetu. No, ono oko čega su se oboje složili jest velika, radikalna promjena koja će ‘pogoditi’ treću sezonu. Naravno, u tom smjeru nisu otkrivali previše detalja.

Joy je kazala da rad na trećoj sezoni izgleda kao svojevrstan novi početak, novo osmišljavanje priče. Nolan se složio i dodao da je takva perspektiva istovremeno i podjednako zastrašujuća i uzbudljiva. Imajući na umu kritike usmjerene prema kompleksnosti i kompliciranju već komplicirane priče, kako će to primiti fanovi? S HBO-a je već stigla opomena: Westworld nije za usputne gledatelje, već za zagrižene fanove. Koliko će takvih fanova ”preživjeti” radikalne promjene treće sezone – saznat ćemo ne tako skoro. Kako god, ne sumnjamo da će nove spletke i nova zapetljavanja koja smišlja tandem Nolan-Joy biti itekako zabavne i intrigantne. Iako kompleksna i djelomice teška, Westworld je i dalje jedna od kvalitenijih serija na koje se može naići.

>> American Horror Story: Jezivi trailer najavljuje apokaliptičnu osmu sezonu (VIDEO)

Komentiraj

Komentara