Twin Peaks: hoće li gledatelji odlučiti o novoj sezoni?

**Upozorenje: ovaj članak sadrži spoilere iz posljednje epizode Twin Peaksa**

Hajp oko posljednje epizode Twin Peaks: The Return još se nije stišao; fanovi iz dana u dan pronalaze nove detalje i analiziraju svaki dio popularnog revivala kultne serije Davida Lyncha. Kontroverzna serija Twin Peaks prvi se puta emitirala davne 1990. godine, a nova sezona bila je itekako primamljiva jer su u njoj glumili originalni glumci iz prve postave.

>> Kyle MacLachlan (Twin Peaks): “Sve će imati smisla!”

U posljednjoj epizodi nove sezone Lynch nas je ostavio s cliffhangerom – je li Laura Palmer možda još uvijek živa? Fanovi su opravdano postavili pitanje o mogućnosti nove sezone, no prema glavnom glumcu Twin Peaksa, nema govora o novoj sezoni.

“Pa, znam da se uopće ne razgovara o još Twin Peaksa. Diskusije nema.”, rekao je MacLachlan za Deadline. Što se tiče tek završene sezone, glumac je rekao kako još uvijek procesuira posljednjih nekoliko epizoda, osobito finale serije.

“Ne znam, jako sam dirnut time. Na kraju je bio jedan traumatičan trenutak, očito. Toliko je mnogo mogućnosti kako to sve interpetirati. Ni sam nisam siguran gdje stojim s tim. Snimili smo to ranije, i sada kad to gledam, jako je moćno – pogotovo onaj dio sa Sherly Lee i vriskom usred noći u malenom kvartu u Seattleu”, objasnio je svoje gledište MacLachlan.

U fokusu nove priče je američki glumac Kyle MacLachlan, najpoznatiji po ulogama u u serijama Kućanice (Desperate Housewives) i Seks i grad (Sex and The City), te filmovima Plavi baršun (Blue Velvet), Plesačice (Showgirls) i Dina – pješčani planet (Dune). Kyle MacLachlan reprizirao je svoju ulogu FBI agenta Dalea Coopera koji istražuje smrt Laure Palmer. 27 godina nakon originale serije, kroz perspektivu agenta Dalea Coopera, Lynch nastavlja priču o Lauri Palmer.

>> 6 stvari koje (vjerojatno) niste znali, a morate znati o Twin Peaksu

Nova sezona donijela je mnogo čudnih obrata i zanimljivih momenata. Jedan od tih momenata je upravo zli Dale Cooper i Dougie Jones, a MacLachlan je bio u situaciji gdje je glumio dva potpuno drugačija lika. Glumac je za rekao kako su oba lika postavljena potpuno drugačije, te da mu je Lynch bio od velike pomoći kako ne bi došlo do preklapanja između dva lika.

MacLachlan je komentirao i odnos između njega i poznatog redatelja Davida Lyncha: “Kad sam prvi put radio s Davidom, imao sam jako puno pitanja, no tijekom godina shvatio sam da dokle god imam ideju oko toga što radim, to je sve što trebam. Ako nisam na pravom putu, David će mi to reći, no češće sam negdje blizu pravog puta. Postoji nevjerojatna simbiotska veza između Davida i mene, i s lakoćom jedan drugome prenosimo ideje. Nema puno objašnjavanja. Intuitivno znam što on treba i što iduće dolazi.”

Nije nam točno jasno što se događa s potencijalnom novom sezonom, jer je očito kako Lyncheva i MacLachlanova opsjednutost događajima vezanim uz Lauru Palmer ne prolazi, te priča još uvijek nije završena. Znači li to da će gledatelji opet morati imati svoje prste u oživljavanju serije? Hoće li se ovaj misterij riješiti do kraja našeg životnog vijeka?

Komentiraj

Komentara