Twin Peaks: Novi teaser preporučuje ”prokleto dobru kavu” za početak tjedna (TEASER)

Kada se radi o novim epizodama revivala Twin Peaksa, rečeno nam je da očekujemo neočekivano. Tako je primjerice glumica Madchen Amick (u seriji konobarica Shelly) u nedavnom intervjuu za TVGuide izjavila da neki likovi nisu ondje gdje mislimo da bi mogli biti nakon 25 godina koliko je prošlo otkad smo ih zadnji put vidjeli, a najavila je i ponovno razbijanje televizijskih kalupa, što je serija već učinila u devedesetima, kada je i stekla svoj kultni status. Ipak, čini se da će jedna stvar u odnosu na stari materijal ostati ista, barem ako nam je suditi prema najnovijem teaseru: kompulzivna potreba serijskih likova za ”prokleto dobrom kavom”.

>> TWIN PEAKS 3 ZAVRŠIO SA SNIMANJEM

U teaseru koji je ustvari kompilacija kadrova iz originalnih epizoda, sve je prepuno kofeina, a ljubav prema ovom napitku koja se gotovo religiozno njeguje u seriji, opće je mjesto popularne kulture te je taj afinitet inspirirao brojne fanovske memove, a svojedobno je pokrenuo i svojevrsno hodočašće u washingtonski Twedes Cafe koji je u fiktivnom gradiću ”odglumio” zalogajnicu Double R Diner, omiljeni dio grada serijskih likova u kojem se opskrbljuju ovim prevažnim pićem, a koji je, osim toga, poznat i po vrlo ukusnim pitama.

Osim specijalnog agenta Coopera (Kyle MacLachlan), vjerojatno najpoznatijeg serijskog kavopije, u teaseru srećemo i agenta Colea (David Lynch), šerifa Harryja S. Trumana (Michael Onthean), Audrey Horne (Sherilyn Fenn), tajnicu Lucy (Kimmy Robertson) i ostale stanovnike čudnog gradića kojeg je obilježila tajanstvena smrt Laure Palmer (Sheryl Lee).

>> TWIN PEAKS REVIVAL: POPIS SVIH 217 GLUMACA (?!)

               

Iako teaser ne donosi niti stotinku kadra materijala iz novih epizoda, lijepo je što nas Showtime sve češće zasipa video najavama kako bi održao naš interes na razini (pf, kao da je njegov pad uopće moguć), a veseli i činjenica da u razdoblju sveopćeg leakanja, spojlanja i fanovskih teoretiziranja, kreativni tim još uvijek uspijeva čitav projekt držati u popriličnoj tajnosti, pa tako, primjerice, detalji o samoj radnji nisu uopće poznati.

Poznato je jedino da će sezona sadržavati 18 epizoda koje će sveukupno trajati 18 sati, a prošlog je mjeseca objavljeno i da će premijerna epizoda u trajanju od dva sata biti emitirana 21. svibnja. Radi se, naime, o specijalu koji sadrži prve dvije epizode, a odmah nakon njegovog emitiranja gledateljima će na raspolaganju biti i 3. i 4. epizoda. Što se tiče epizoda koje prethode novom materijalu – ne preostaje nam ništa drugo doli kuhanja koje šalice prokleto dobre kave i uzbuđenog srkanja uz prve dvije sezone ovog serijskog remek djela.

>> TWIN PEAKS: DAVID LYNCH UŽIVA U NAJDRAŽOJ POSLASTICI AMERIČKE POLICIJE U NOVOM TEASERU (VIDEO) 

 

Komentiraj

Komentara