U jednoj hrvatskoj seriji pojavili su se i Johnny Štulić i Tuđman. Znate li o kojoj se seriji radi?

U jednoj hrvatskoj legendarnoj seriji pojavili su se, i to kao oni sami, mnogi ljudi iz javne sfere – Branimir Johhny Štulić, pjevač kultne grupe “Azra”, voditelj tadašnje “Kviskoteke” Oliver Mlakar, pjevačica Josipa Lisac, trener Miroslav Ćiro Blažević, pa i sam predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman.

>> 7 hrvatskih serija koje nam nikada neće dosaditi

Znate li o kojoj se seriji radi?

To su jedni i jedini, legendarni Smogovci!

Branimir Johnny Štulić, frontmen Azre, pojavljuje se u prvoj sezoni Smogovaca, u drugoj epizodi pod imenom “Fantom”. Štoviše, prikazan je koncert grupe Azra na koji idu Dunja i Mazalo. Azra izvodi pjesmu “Marina”, a epizoda je prikazana 1982. godine.

**Koncert počinje na 15:22**

U posljednoj epizodi 5. sezone,  Josipa Lisac pjevala je “Ave Mariju” na vjenčanju Dunje i Mazala u crkvi Svetog Marka, na kojem je došao čestitati i tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman.

Avanture Smogovaca u pet je knjiga opisao književnik Hrvoje Hitrec, ujedno i autor scenarija za seriju. U razmacima od nekoliko godina, snimljeno je 38 epizoda u šest sezona. 31 epizoda snimljene su između 1981. i 1991. godine, a posljednjih sedam epizoda, koje se temelje na  Hitrecovoj knjizi “Smogovci u Domovinskom ratu” snimljene su do sredine devedesetih.

U Smogovcima pratimo obitelj Vragec koji žive na Pešćenici, kvartu u Zagrebu – obitelj koja je obilježila djetinjstvo i odrastanje mnogih u devedesetima.

>> Top 11 crtića balkanskih klinaca

Komentiraj

Komentara