U pripremi animirana serija o glazbenom projektu Gorillaz

Nakon što je 28. travnja izašao njihov novi album, popularna i apsolutno unikatna grupa Gorillaz najavila je animiranu seriju u kojoj će protagonisti biti članovi benda. Nakon što se prije nekoliko tjedana spekuliralo o ovom projektu koji je indirektno bio i najavljivan, osnivači i “članovi” ovog virtualnog benda – Damon Albarn i Jamie Hewlett – otkrili su nove detalje animirane serije koja je trenutno u procesu nastajanja. Hewlett, dizajner i ilustrator koji je dao formu i izgled virtualnih članova benda, skicirao je koncept nadolazeće serije naznačivši da postoji još mnogo otvorenih opcija.

>> Epizoda Black Mirrora postaje interaktivna umjetnička izložba

Gorillaz

Ono što je zasad sigurno, jest to da će serija imati sveukupno 10 epizoda, te da će likovi/članovi benda biti dvodimenzionalni. Hewlett je uz to potvrdio da će on režirati prvu i posljednju epizodu. Za ostale će epizode morati pronaći nekoga, jer – kako kaže – sam to neće moći odraditi. Hewlett nije siguran hoće li krenuti smjerom virtualne stvarnosti ili kompjutorski modificiranih ilustracija – likove će zadržati u dvodimenzionalnom izdanju, dok je otvoren za eksperimentiranje s pozadinskim sadržajem.

Jamie Hewlett (lijevo) i Damon Albarn (desno)

Mogli bi kombinirati stvarne snimke s pravim ljudima koji razgovaraju s likovima. U seriji ćemo imati gostujuće nastupe raznih umjetnika koji gostuju na albumu ili onih koje ćemo ubaciti u seriju. Možda će to biti i mješavina kolaža i fotografije.

Ukratko – kod Hewletta kreativnosti ne manjka, ideja ima napretek. Proces animirane serije je tek u svom začetku, osnovne se konture skiciraju, a koncept razvija. Uloga Damona Albarna mora još biti pojašnjena, no pretpostavlja se da će se on, kao i dosad, pozabaviti glazbenim dijelom. Osim broja epizoda, ono što je sigurno jest to da će serija biti gotova do kraja ove godine kako bi se mogla prikazivati tijekom iduće, 2018. godine.

>> Stiže biografska serija o Grateful Deadu – kultnom psihodeličnom rock bendu

Komentiraj

Komentara