Unhinged: Russell Crowe u trileru koji više liči na parodiju (TRAILER)

U svojoj bogatoj i nagrađivanoj karijeri Russell Crowe glumio je velikog rimskog generala Maximusa u Gladijatoru, nemilosrdnog antagonista Javera u Jadnicima i asocijalnog matematičara Johna Nasha u Genijalnom umu. Ove će godine, za razliku od navedenih velikih filmskih djela, glumiti u možda i najmanje potrebnoj ulozi, onoj u filmu Unhinged.

Filmska priča koju nitko nije tražio

Samim gledanjem trailera, ali i sadržaja filma, gledatelji mogu zaključiti o banalnosti ove priče. Naime, Russel Crowe glumi čovjeka kojemu ni ne znamo ime, već ga se referira pod „The Man“.

Nakon što mu nepoznata žena potrubi u prometnoj gužvi, te se naknadno ne ispriča, The Man ju krene pratiti, usput ubijajući, odnosno gazeći, svakog tko mu stane na put. Prema sadržaju s IMDB-a, to vodi do „opasne igre mačke i miša, koja dokazuje da nikad ne znaš pored koga se voziš“ (kaj?). Unhinged navodno spada u žanr psihološkog trilera (ljubitelji žanra, nemojte se ponadati), a po komentarima s Rotten Tomatoesa fali mu „puno inteligencije i dubine“.

Mačka i miš

U glavnim su ulogama već spomenuti Russel Crowe te južnoafrička/novozelanđanska glumica Caren Pistorius (Svjetlo između oceana, Mortal Engines), dok su ostale uloge popunili Jimmi Simpson (Westworld), Gabriel Bateman (Child’s Play), Anne Leighton (Lucifer) i drugi. Scenarij je napisao Carl Ellsworth, poznat po filmovima Paranoja, Crvena zora i Posljednja kuća nalijevo, a film je režirao Derrick Borte (American Dreamer, Obitelj Jones). Sudeći po spomenutim djelima scenarista i režisera, loše reakcije nisu bile toliko neočekivane.

Iako još nije bila službena premijera u SAD-u, Unhinged je već počeo s prikazivanjem u Njemačkoj, Kanadi, Australiji i mnogim drugim državama, većinom u Europi. Iako nije ispunio očekivanja, po gledanosti se nije ni potpuno osramotio. Na blagajnama je tako film zaradio 5,4 milijuna dolara (radi usporedbe, budžet je iznosio 33 milijuna dolara), od kojih je najviše došlo iz Australije i Njemačke.

Usprkos nelošem prolasku u kinima, film je zaradio prilično loše ocjene na najpoznatijim filmskim stranicama. Tako je na Rotten Tomatoesu dobio 55 posto, a na IMDB-u 6,2 od publike te Metascore 46.

Film će službeno biti dostupan u američkim kinima 21. kolovoza, dok će u Hrvatskoj biti dostupan u Cinestaru od početka otvaranja kinodvorana 20. kolovoza. Trailer možete pogledati u nastavku.

>> O.J.: Stvoreno u Americi – Premijera serije koja je osvojila Oscara

Komentiraj

Komentara